De huidige stalen 'boogbrug' over de beek wordt vervangen door een rechte brug.
De huidige stalen 'boogbrug' over de beek wordt vervangen door een rechte brug. Stad Nijkerk

Brede Beek wordt niet gedempt; stalen ‘boogburg’ wordt vervangen

19 mei 2021 om 11:50 Nieuwbouw

NIJKERK Bij de herinrichtingsplannen voor het Plein en de omliggende straten is in eerste instantie het idee geopperd om de Brede Beek te dempen. Ook is gedacht om de Beek ondergronds te brengen. Doel was hiermee het Plein te vergroten en het monument een grotere plek te geven op het Plein. Het Waterschap Vallei & Veluwe was echter niet bereid hieraan mee te werken.

Het waterschap wil zo veel mogelijk open water zichtbaar houden. Bovendien is de Brede Beek sinds 2006 aangewezen als gemeentelijk monument. Dat is de reden dat toch van de oorspronkelijke plannen wordt afgezien en de beek geheel wordt ingepast in het herinrichtingsplan.

BRUGGETJE Onderdeel van de Brede Beek zijn de bruggetjes. De huidige stalen ‘boogbrug’ over de beek wordt vervangen door een rechte brug die in het verlengde van de onderdoorgang naar de parkeergarage De Bonte Koe komt te liggen en hiermee een directe verbinding vormt met de entree van De Waegh. Langs de watergang worden twee extra bomen geplant. De ruimte die hiermee verloren gaat wordt terug gewonnen door twee bomen langs de vestiging van Coava weg te laten.

Meer over de plannen voor het Plein is hier te lezen. 

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie