Afbeelding
Jonathan van Deelen
VIDEO

Jonathan van Deelen filmt water- en weidevogels in Arkemheense polder

27 maart 2021 om 08:00 Natuur en milieu

NIJKERK Waar het maatschappelijk leven voor een groot deel plat ligt, gaat de natuur ongestoord haar gang. Het broedseizoen voor de weidevogels in polder Arkemheen is met de vondst van het eerste Gelderse kievitsei in de polder op zaterdag 6 maart begonnen. 

De Puttense natuurliefhebber Jonathan van Deelen komt graag in de Arkemheense polder, bij Putten en Nijkerk. ,,Dan loop ik langs het water en zie ontzettend veel water- en weidevogels. Het is een uniek gebied, ook nationaal gezien.” In het voorjaar van 2020 filmde hij alle soorten vogels die hij tegenkwam. Voor De Puttenaer.nl bewerkte hij die beelden tot één video:


BESCHERMD De polder Arkemheen is een beschermd weidevogelgebied waar het collectief Veluwe van Stichting Landschapsbeheer Gelderland samen met de agrarische natuurvereniging, boeren en vrijwilligers werken aan weidevogelbeheer. In het gebied worden maatregelen genomen, zoals plas-dras, kruidenrijk grasland en uitgesteld maaibeheer om betere omstandigheden voor de weidevogels te creëren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie