Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Gratis advies over verduurzamen bij Klimaatkamer in Nijkerkerveen

25 maart 2021 om 14:47 Natuur en milieu

NIJKERK Voor gratis advies over verduurzamen kunnen inwoners van de gemeente Nijkerk vanaf vandaag terecht bij de Klimaatkamer. Het mobiele en coronaproof informatieloket, dat tot 22 mei bij de Baggelaar in Nijkerkerveen staat, werd donderdag op symbolische wijze geopend door wethouder Dijksterhuis.

De Klimaatkamer, die bijna geheel gebouwd en ingericht is met gerecyclede materialen, geeft inwoners van de gemeente Nijkerk de mogelijkheid om dichtbij huis gratis advies in te winnen bij de Regenwateradviseur of het Energieloket. Inwoners die schoon regenwater graag slim willen benutten of bijvoorbeeld interesse hebben in een groen dak, kunnen hiervoor gratis advies krijgen van Regenwateradviseur Renée Kleijn. De regenpijp afkoppelen is slechts één van de maatregelen die mensen kunnen nemen om te verduurzamen. Daarom zal ook Henk Eilander van het Energieloket regelmatig aanwezig zijn in de Klimaatkamer, voor mensen met vragen over bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen, de warmtepomp of subsidies en financiële regelingen hiervoor. 

DUURZAME MAATREGELEN Wethouder Dijksterhuis is enthousiast over de Klimaatkamer. ,,We willen onze inwoners graag op weg helpen met het nemen van duurzame maatregelen en het helpt als je dan dingen kunt laten zien. Corona gooide flink wat roet in het eten, maar dankzij de Klimaatkamer kunnen we toch weer - veilig - in gesprek en onder meer een groen dak en een afgekoppelde regenpijp laten zien.” Dijksterhuis hoopt dat de Klimaatkamer veel mensen inspireert om ook in hun eigen omgeving aan de slag te gaan met duurzame maatregelen. ,,Zodat we samen voor onze aarde blijven zorgen.” 

Regenwateradviseur Renée Kleijn is in de Klimaatkamer aanwezig op iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en op iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 14.00 uur. Henk Eilander van het Energieloket is iedere woensdagmiddag te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur. De Klimaatkamer staat tot 22 mei in Nijkerkerveen. Daarna zal hij ook in andere wijken komen te staan. 

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie