Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Kevin en Mendi eerste bezoekers van website duurzaam-nijkerk.nl

12 maart 2021 om 08:15 Natuur en milieu

NIJKERK De gemeente Nijkerk lanceerde deze week de website www.duurzaam-nijkerk.nl, waar inwoners, verenigingen en ondernemers meer informatie kunnen vinden over verduurzamen. Inwoners Kevin en Mendi waren de eerste officiële bezoekers van de website en wethouder Dijksterhuis ging bij hen op bezoek. 

De website biedt informatie over wat mensen zelf kunnen doen om te verduurzamen, zoals isoleren, zonnepanelen plaatsen of de tuin vergroenen, en welke financiële regelingen hen daarbij kunnen ondersteunen. Daarnaast is te lezen wat het duurzaamheidsbeleid van de gemeenteen de regio is. Nijkerk moet in 2050 energieneutraal zijn en op de website legt de gemeente uit hoe zij dat wil bereiken en wat je als inwoner kunt doen in aanloop naar deze transitie. 

BETROUWBARE INFORMATIE Volgens de gemeente was er behoefde aan een website over verduurzamen, zo ook bij Kevin en Mendi. In 2018 kochten zij een oud, tochtig huis dat ze hebben omgetoverd tot een energiezuinige en comfortabele eengezinswoning. Mendi vertelt daarover: ,,Een groot deel van onze informatie zochten we op internet. Maar de hoeveelheid informatie is enorm en bezorgde me stress. Want hoe weet je nou wat betrouwbare informatie is en wat niet?” Het is Kevin en Mendi desondanks gelukt om hun huis energieneutraal te maken. ,,We hadden het geluk een team mensen om ons heen te hebben dat er verstand van had, zich er samen met ons verder in verdiepte en het is uiteindelijk goed gekomen.”

DUURZAME KEUZES Wethouder Dijksterhuis: ,,Gemeente Nijkerk wil in 2050 energieneutraal zijn. Dat is een grote opgave en alleen haalbaar wanneer we dat met z’n allen doen. Bijvoorbeeld door wanneer het tijd is voor een nieuwe cv-ketel, een nieuwe auto of bij een verbouwing een duurzame keuze te maken. Iedere duurzame stap is er één en met heel veel stappen samen komen we heel ver. Met de website hopen we onze inwoners alvast een eind op weg te helpen door informatie te geven, stappenplannen aan te reiken, een overzicht te geven van mogelijke financiële ondersteuning en de ervaringen van andere inwoners te delen. Kevin en Mendi zijn enorme doorzetters, wat zij voor elkaar hebben gekregen vind ik echt knap. Hopelijk maakt de website het voor andere inwoners makkelijker.”

Het hele verhaal van Kevin en Mendi en hun energiezuinige huis is te lezen op www.duurzaam-nijkerk.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie