Afbeelding
Peter Eekelder

Landschapsbeheer Gelderland werkt aan meer biodiversiteit in gemeente

2 juni 2020 om 13:02 Natuur en milieu

NIJKERK De Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) start in opdracht van de gemeente Nijkerk een project voor meer biodiversiteit in de gemeente. 

,,Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van gebruiken van bijvoorbeeld bijvriendelijke bloemen."

BEPLANTINGSPLAN Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner een veldbezoek door een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). SLG houdt zich hierbij strikt aan de landelijke richtlijnen van het RIVM. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan. Op een centrale uitdeeldag in het najaar ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en zaaigoed, dat met korting is aan te schaffen.

BIJENOASES Dit project maakt deel uit van een groter biodiversiteitsproject in de gemeente. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil de gemeente Nijkerk bouwen aan een bloeiend landschappelijk netwerk met aantrekkingskracht voor allerlei dieren én recreanten. Later dit jaar zullen andere onderdelen starten zoals een cursus Biodiversiteit voor bewoners en vrijwilligers, een workshop bijenhotels maken, een zaai-actie, de aanleg van bijenoases voor wilde bijen en het oprichten van een werkgroep Biodiversiteit.

Bewoners in het buitengebied kunnen zich aanmelden voor het biodiversiteitsplan. Meer informatie op de website www.landschapsbeheergelderland.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie