Afbeelding
Nijkerkse Klokkenspelvereniging

Timothy Couck uitgenodigd voor derde Meideun

10 mei 2022 om 08:27 Muziek

NIJKERK Voor de derde Meideun heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging de Belg Timothy Couck uitgenodigd. Hij is nog als beiaardstudent uitgenodigd voor deze Meideun, maar heeft zijn studie aan de beiaard-school in Mechelen intussen met succes afgerond.

Hij heeft een welluidend programma samengesteld. Glenn Miller’s Moonlight serenade, Michel Legrand laat horen welk geluid ‘les parapluies de Cherbourg’ voortbrengen. Verder gaat er op initiatief van Alexander Borodin gedanst worden met de Polovtsiaanse maagden. 

LUISTERPLAATS Sinds kort kunnen geïnteresseerden op de luisterplaats via een beeldverbinding in de speelkamer van de toren kijken om te zien wat de beiaardier doet. De luisterplaats aan de Nieuwstraat is opgeheven. Vanaf de eerste Meideun dit jaar kan er geluisterd worden op het pleintje voor de H. Catharinakerk, Holkerstraat 36 in Nijkerk. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Tegen kou en regen is bescherming aanwezig. Toegang is gratis, maar er kan wel een gift worden gegeven. Lid worden kost 7,50 euro per jaar. 

Na afloop wordt de concertgever bij de toren bedankt en is er gelegenheid om met een drankje en een nootje met hem en met elkaar na te praten. 

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie