Afbeelding
Aalt Guliker

Bach Consort Nijkerk geeft concert in aangepaste vorm

7 februari 2022 om 09:37 Muziek

NIJKERK Het concert van Bach Consort Nijkerk dat gepland staat op zaterdagmiddag 26 februari in de St. Catharinakerk gaat in aangepaste vorm door. Het consort dat onder artistieke leiding staat van Falco van Loon, heeft weer een gevarieerd programma opgesteld. 

Muziekliefhebbers kunnen luisteren naar de sinfonia van cantate 42 ‘Am Abend aber desselbigen Sabbats’ van Johann Sebastian Bach. Ook cantate 36 ‘Schwingt freudig euch empor’, eveneens van J.S. Bach, staat op het programma. Tot slot zal het koorwerk ‘Christus factus est’ van Anton Bruckner te horen zijn. 

Door de huidige maatregelen kunnen maximaal 85 bezoekers bij het concert aanwezig zijn. Om meer muziekliefhebbers in de gelegenheid te stellen om van dit concert te komen genieten, voert het Bach Consort het programma twee keer uit. Beide uitvoeringen vinden plaats op zaterdagmiddag 26 februari in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat in Nijkerk en duren om en nabij een uur. De eerste uitvoering begint om 14.30 uur en de tweede uitvoering om 16.15 uur. 

Om te voorkomen dat concertbezoekers voor een dichte deur staan, is aanmelding vooraf voor één van beide uitvoeringen verplicht. Aanmelden kan via www.bachconsortnijkerk.nl/reserveren. Bij de ingang wordt om een corona toegangsbewijs (QR-code) gevraagd. Om de gemaakte kosten te kunnen dekken, bedraagt toegang tot het concert 10 euro per persoon, maar bezoekers kunnen Bach Consort Nijkerk ook steunen door bij betaling een extraatje over te maken.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie