Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Bachconsort is terug met twaalfde concert

12 oktober 2021 om 17:30 Muziek

NIJKERK Het Bachconsort brengt opnieuw een toegankelijk concert voor liefhebbers van klassieke muziek en mensen die er nog niet zo bekend mee zijn. Groot onderdeel van de concerten zijn de werken van de componist Johann Sebastian Bach. Aanstaande zaterdag vindt het twaalfde concert in de reeks plaats. 

De Bachconcerten van het Bachconsort zijn volgens Nijkerkse Tenor Falco van Loon altijd een feest: ,,We zien veel bezoekers die regelmatig terugkomen, ook uit andere plaatsen. Onze instrumentalisten en solisten nemen ook altijd met veel plezier deel aan de concerten.” 

PROGRAMMA Het programma van aanstaande zaterdag begint met de Bach Cantate 22: Jesus nahm zu sich die Zwölfe. Van Loon: ,,Dit is een relatief korte maar ontzettend mooie cantate met solo’s voor de partijen alt tenor bas. Ik zal zelf de tenorpartij voor mijn rekening nemen. Soliste Franske van der Wiel is alt en  Marijn Zwitserlood, doet de baspartij.” De cantate wordt gevolgd door Händel - Concerto Grosso op. 6 no. 4. ,,Hierna houden we nog flink wat ruimte over voor een aantal aardige muziekstukken die ons op het spoor zetten van Spirituals. Spirituals zijn Amerikaanse liederen. Zo is er een muziekstuk van Entreat me not to leave you’ van Dan Forrest, wat een heel mooi stuk is vanwege de lange lijnen en climaxen. We hebben een koor dat a capella zingt en dat wordt ook een grote uitdaging.” 

Het programma wordt vervolgd met The Road Home van Stephen Paulus en eindigt met een ritmisch stuk van ‘The battle of Jericho’ van Moses Hogan. ,,We eindigen met een climax met een mooie cantate.”

CADEAUTJE De Bachconcerten blijven gratis. ,,Ik zie het als een cadeautje van ons aan Nijkerk. Natuurlijk is het wel fijn als mensen wat willen geven aan de collecte, zodat we deze concerten kunnen blijven geven.” Het twaalfde Bachconcert wordt op zaterdag 16 oktober gehouden om 16.15 uur in de Rooms Katholieke Heilige Catharinakerk aan de Holkerstraat. Toegang is gratis, wel wordt er bij de ingang om een coronatoegangsbewijs gevraagd. Voor meer informatie: www.bachconsortnijkerk.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie