toren Grote Kerk Nijkerk
toren Grote Kerk Nijkerk Wim Ruitenbeek

Bespelingen carillon met verzoekliedjes van bewoners Huize St. Jozef

Muziek Deel je nieuws

Elke vrijdagmiddag wordt het carillon in onze mooiste toren bespeeld door stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek. Tijdens deze marktbespelingen klinkt een zeer gevarieerd repertoire, vaak afgestemd op de actualiteit of de tijd van het jaar.

Onlangs had Wim contact met de coördinatoren Welzijn van Beweging 3.0 van huize Sint Jozef. Daarin kwam naar voren dat, juist in deze tijd, muziek enorm verbindt. Vandaar dat we de samenwerking hebben gezocht. Zo ontstond het idee om bewoners te vragen of er een lied zou zijn dat ze graag wilden horen en dit dan op een vrijdag te spelen vanaf de toren.

Dit bleek een groot succes. Vanuit de diverse afdelingen werden maar liefst 35 liederen aangevraagd. Van “Ga niet alleen door het leven” en “Scheepke onder Jezus’ hoede” tot “Het karretje op de zandweg” en zelfs “Het Kleine Café aan de haven” staat op de lijst.

Teveel liedjes  voor 1 bespeling, dus op 21 én 28 augustus tussen 15 en 16 uur klinken al deze aangevraagde liedjes. In het bijzonder voor de bewoners van St. Jozef, maar iedereen in de stad kan er natuurlijk van meegenieten!

 

 

advertentie