Afbeelding
still

NSFC-ode aan het Nederlied: corona-editie

11 mei 2020 om 09:23 Muziek

NIJKERK 'Hoe blijf je met elkaar muziek maken in deze tijd?', vroeg het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps zich af. Dirigent Cor Pronk gaf bladmuziek van Ode aan het Nederlied en leverde hierbij een muziekje waarbij iedereen het hele orkest (elektronisch) hoorde, maar hun eigen partij het hardste. Zo kon iedere muzikant zijn of haar eigen partij gemakkelijk meespelen.

Maar zo makkelijk vonden ze het niet allemaal, schrijft Marcel Wagenveld. ,,Want deze manier van muziek maken en uitvoeren is heel anders dan we gewend zijn; er staat geen dirigent die aangeeft wanneer je moet spelen, je kunt je intonatie (zuiverheid) niet aanpassen op andere muzikanten en op zo'n opname hoor je echt ál het geluid." NSFC vermeld 'veel lof' aan Bert Koekkoek die uren aan de montage heeft besteed.

Wie ook een bijdrage wil leveren aan Ode aan het Nederlied, goed kan zingen, dansen, schilderen of een instrument bespeelt, kan zich opgeven via info@nsfc.nl. Het orkest hoopt in de cultuurweek begin november dit live te gaan uitvoeren met elkaar.

Video: Bert Koekoek/Youtube

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie