Het Voice Company kamerkoor
Het Voice Company kamerkoor in eigen beheer

De wereld van Edward Grieg

Muziek Deel je nieuws

Persbericht Grieg-concert

Inbox
x

Robert Bakker

21:12 (18 minuten geleden)

aan mij

PERSBERICHT
Concert "De wereld van Edvard Grieg” in Vredeskerk
Op zaterdagmiddag 25 januari geeft het Voice Company Kamerkoor om 16.00 uur een speciaal concert in de Vredeskerk in Nijkerk. Centraal daarbij staat de muziek van de Noorse componist Edvard Grieg.
Het concert opent met het stemmige “Ave Maris Stella”, gevolgd door drie korte pianowerkjes, gespeeld door pianist en koorlid Burkhard Weitz. Daarna gaat het koor verder met “Abendlied für den Falben”, een lied geschreven voor een speciaal Duits paardenras. Vervolgens kan geluisterd worden naar de muziek van de Peer Gynt Suite, geschreven voor bij een toneelstuk. De muziek is alom bekend, het verhaal echter niet. Acteur Olaf Wijnants Labree vertelt tussen de delen de verschillende verhaallijnen. Aan het einde daarvan klinkt het romantische “Solveig’s Song” door zangeres Sabina Floor. Het concert wordt besloten met de vier laatste composities die Grieg in zijn leven geschreven heeft, de “4 Psalmen”. De solopartij in dit stuk wordt gezongen door Michel Giesen.
Het Voice Company Kamerkoor werd in de tweede helft van 2018 opgericht en staat onder de deskundige leiding van Robert Bakker. Hij studeerde o.a. bij de legendarische Nederlandse koordirigent Jan Pasveer. Elke maand houdt het koor een zangverdiepingsdag, een zeer intensieve dag voor de koorleden en heel goed voor de koorklank en het uitvoeringsniveau.Het afgelopen jaar werden diverse succesvolle concerten gegeven door heel het land, met als hoogtepunt een optreden in de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch. Dit laatste concert werd dermate goed ontvangen dat het koor dit jaar opnieuw in deze immense kerk zal optreden, en wel op 3 mei a.s.
Zaterdag 25 januari, 16.00 uur, Vredeskerk, van Reenenpark 23, Nijkerk
Concert “De wereld van Edvard Grieg”
Kaarten (€15) bij de boekhandels Roodbeen, Bruna en Den Hertog in Nijkerk
of via www.hetvoicecompanykoor.nl
Het Voice Company Koor
06 - 515 606 76
Bijgaande persfoto is gemaakt door Joop Peters en is rechtenvrij te gebruiken.

advertentie