Afbeelding
Aangeleverde foto

Frans van der Velde neemt na ruim 26 jaar afscheid als huisarts in Hoevelaken

7 december 2023 om 09:14 Mensen

HOEVELAKEN Na meer dan 26 jaar neemt Frans van der Velde afscheid als huisarts in Hoevelaken. Op vrijdag 22 december wordt in De Eshof een afscheidsreceptie voor hem gehouden. Patiënten die verbonden zijn aan huisartsenpraktijk Van der Velde & Hans zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn. 

,,Op één januari 2024 zal ik stoppen met mijn werk als huisarts in onze huisartsenpraktijk”, aldus Frans van der Velde. ,,Een weemoedig gevoel; een zeer bepalende, belangrijke periode in mijn en ons leven sluit ik dan af”, schrijft hij in zijn afscheidsbrief. 

TROPENARTS

,,Zo goed kan ik mij nog herinneren dat ik in 1997 met mijn toen nog jonge gezin en mijn vrouw Lea naar Hoevelaken kwam. We hadden er toen al flink wat verhuizingen opzitten. Vanuit Amsterdam eerst naar Weert en van daar voor meerdere jaren naar Zimbabwe, waar ik werkte als tropenarts. Toen weer naar Nederland en via Roermond naar Hoevelaken waar ik de praktijk van dokter Haartsen overnam.” 

We ervoeren Hoevelaken direct als een fijne, warme plek om te wonen, te werken en te leven

WARME PLEK

,,We ervoeren Hoevelaken direct als een fijne, warme plek om te wonen, te werken en te leven. Hoevelakers bleken toegankelijk, hartelijk en openstaand voor contact en dat merkte ik ook in mijn werk. Als huisarts vestigde ik mij eerst op de Parklaan, waar ook Martin Beeres zijn praktijk had. Een paar jaar later verhuisde de praktijk definitief naar Praktijk de Koppel, waar ik ging samenwerken met Peter Manschot, die helaas zo kort na zijn pensioen overleden is. Met zijn opvolger Marleen Buijs werk ik nu al vele jaren samen.” 

,,In al die jaren is huisartsenzorg sterk veranderd. In de loop van de tijd is het team gegroeid. Begonnen we met twee assistenten, nu is er een team met praktijkondersteuners, spreekuur-assistent en managementondersteuning. Bovendien ging ik de zorg delen met andere huisartsen, eerst met Petra Gademan en Corinne van der Velden, later met Annemarie Hans. En we hebben in onze praktijk jarenlang en met veel plezier jonge huisartsen opgeleid.” 

ONTWIKKELINGEN

,,Zo zijn er in die jaren allerlei ontwikkelingen, grote en kleinere gebeurtenissen geweest die deze periode gekleurd hebben. De rode draad bleef echter de vele spreekuurcontacten en ontmoetingen, in de praktijk en soms thuis met u, die zoveel betekenden en zo ook door mij werden ervaren. Het voelt als een voorrecht dat ik met zoveel mensen uit ons dorp een waardevolle band op heb mogen bouwen. Het is niet mogelijk te vertellen hoeveel bijzondere situaties, dappere mensen, bijzondere mensen ik in de loop van de tijd heb meegemaakt. In het persoonlijk contact met zo velen van u deel ik een geschiedenis, met betekenisvolle momenten, mooi en soms ook verdrietig. Mijn tijd als huisarts hier stelde me niet alleen in staat om medische zorg te bieden, maar ook om te luisteren, te leren, te begrijpen en te ondersteunen. Vertrouwen is daarbij van enorm belang. Ik vond en vind het nog steeds buitengewoon hoe u uw vertrouwen hebt gegeven en u zich vertrouwd voelde bij de zorg die we konden geven. Alleen op die manier kan je als dokter immers de zorg bieden die je graag wilt geven. Ik kan u daar niet genoeg voor bedanken.” 

Het voelt als een voorrecht dat ik met zoveel mensen uit ons dorp een waardevolle band op heb mogen bouwen

STOKJE DOORGEVEN

,,Nu is het tijd om het stokje door te geven. Daarom ben ik ook zo blij dat er twee heel goede huisartsen de zorg in onze praktijk zullen voortzetten. Annemarie Hans kent u al langer, Liesbeth te Riet werkte dit jaar al bij ons op de donderdag. Juist in deze tijd waarin het vaak moeilijk is om goede huisartsen te vinden ben ik heel blij dat zij de zorg zullen voortzetten, samen met ons geweldige team. Ik wens u allen het allerbeste! Vriendelijke groet, Frans van der Velde.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie