Afbeelding
Gerrit Steen

Eiberlaan viert 50-jarig bestaan met bbq

Mensen

HOEVELAKEN De bewoners van de Eiberlaan, Pluviersingel en Roerdomplaan vierden zaterdag het vijftigjarig bestaan van hun wijk met een gezamenlijke barbecue. Initiatiefnemer Juul de Moel blikt terug op een zeer geslaagde actie, waarbij 67 volwassenen en 10 kinderen volop genoten: ,,Er zijn de laatste jaren veel nieuwe bewoners gekomen. Dus ons eerste doel was om op een informele manier met elkaar kennis te laten maken.”

Van de oorspronkelijke bewoners was er niemand aanwezig. De huizen in de wijk werden in 1971 opgeleverd, vorig jaar is de laatste ‘originele bewoner’ naar elders verhuisd. De feestelijke bijeenkomst werd nog extra opgeluisterd door de aanwezigheid van drie jarigen: René Bleeker, Suzanne van der Horst  en Paula Kuijper. 

Opvallend is dat er in de wijk veel bewoners zijn die actief zijn in de politiek en in het verenigingsleven. Esther Zuurmond verhaalde dat er in 1995 een aantal kinderen bij de toenmalige wethouder Henk Lambooij op het gemeentehuis kwamen met het verzoek om een speelplaats op de Eiberlaan te creëren. ,,Vastberaden werd uiteen gezet dat er helemaal geen speelplaats was op de Eiberlaan en dat fietsen en rondjes lopen het enige is dat e doen was. Vooral de kleinsten wilden een plekje op straat, waar ze zich veilig voelden. De gemiddelde leeftijd was in die periode aanzienlijk gedaald, de ouderen waren weggetrokken en jonge gezinnen kwamen er voor in de plaats. De Eiberlaan was een kinderrijke buurt geworden.”

Door Gerrit Steen

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie