Afbeelding
Aalt Guliker

Chèr Korver Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

18 september 2021 om 18:00 Mensen

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema en wethouder Nadya Aboyaakoub hebben zaterdag 18 september Chèr Korver in het zonnetje gezet, zij kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Korver is coach van het basketbalteam van haar neefje Seth, dat zaterdag in actie kwam in sporthal Watergoor. Na de sportieve wedstrijd kreeg Chèr de welverdiende onderscheiding. Dit ‘lintje’ is toegekend vanwege de gouden medaille die zij deze zomer met het rolstoelbasketbalteam tijdens de Paralympische Spelen in Tokio veroverde.

Chèr kende met het Nederlandse rolstoelbasketbal damesteam al veel successen. Op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen én op de Spelen van 2016 in Rio veroverde het team brons. In 2018 werd de ploeg wereldkampioen en in 2019 Europees kampioen.

Burgemeester Renkema: ,,We zijn natuurlijk heel erg trots op Chèr! Ze heeft al vele prijzen in de wacht gesleept, dus ik heb haar al vaker in het zonnetje mogen zetten. Voor haar langdurige prestaties bij rolstoelbasketbal heeft zij eerder al de gemeentelijk stadspenning mogen ontvangen. De olympische gouden medaille ontbrak nog in haar prijzenkast, en is een prachtige kroon op haar werk en een fantastische prestatie.”

Bij thuiskomst uit Tokio zijn al een aantal gouden medaille winnaars gehuldigd. De rolstoelbasketbalsters kregen echter niet allemaal hun onderscheiding uitgereikt, in verband met de korte tijd die er beschikbaar was. Alleen de aanvoerder en coach kregen hun onderscheiding. Op verzoek van het Ministerie van VWS reikte burgemeester Renkema daarom zaterdag de onderscheiding aan Chèr Korver uit.

RIDDER Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de vijfde graad in de orde. Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie