Afbeelding
Lintjes.nl

Zes inwoners van de gemeente Nijkerk ontvingen vandaag een lintje

26 april 2021 om 13:04 Mensen

NIJKERK Theo ten Haaf uit Hoevelaken is tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden. De bijbehorende versierselen werden hem overhandigd door minister Ank Bijleveld van Defensie. Burgemeester Gerard Renkema mocht drie inwoners van Nijkerk en twee inwoners van Hoevelaken de versierselen overhandigen, behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In verband met de coronamaatregelen vond dit plaats bij de betrokkenen thuis.

Generaal-majoor, commandant van NLD Special Operations Command Theo ten Haaf (62) leidde diverse operaties en missies van de krijgsmacht. Onder meer was hij operationeel leider over de inzet en ondersteuning van Defensie bij de vliegramp met de MH17. Hij was de afgelopen decennia en is van grote betekenis voor het functioneren van een cruciaal onderdeel van de krijgsmacht in nationaal en internationaal verband. Naast deze verdiensten is hij sinds 1990 op vrijwillige basis actief voor de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen.


Theo ten Haaf - Ministerie van Defensie

Piet Braal uit Nijkerk (78) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij al sinds de jaren zestig verricht. Deels buiten de gemeente Nijkerk. In Nijkerk was hij ouderling/leider van de Bijbelkring en voorzitter van de Mannenvereniging Nederlands Hervormde gemeente. Verder was hij onder meer bestuurslid Stichting Kloosterpoort en bestuurslid van de Kringloopwinkel De Toekomst in Voorthuizen. Ook zette hij zich in voor de jeugdvereniging in Rotterdam, was hij leider van de Zondagsschool en voorzitter van de Studievereniging in Eindhoven. Daarnaast was hij actief bij de Gereformeerde Gemeente in Eindhoven, Drachten en Werkendam, was hij politiek betrokken bij de SGP, bestuurslid bij Stichting Friedenstimme en bestuurslid van VvE De Meijnts.


Piet Braal - Arjen Gerritsma

Jan Jakobs uit Hoevelaken (59) is lid en vrijwilliger bij zangvereniging De Lofstem sinds 2008, vrijwilliger bij de korfbalvereniging Telstar sinds 2011, vrijwilliger bij de rommelmarkt Hoevelaken sinds 1990 en actief binnen de Hervormde kerk Hoevelaken.


Jan Jakobus - Arjen Gerritsma

Jan Pleizier (70) uit Hoevelaken is sinds 1980 diverse perioden actief geweest binnen de Hervormde kerk als ouderling en scriba. Tot op heden is hij actief in de zendingscommissie van die gemeente, die de ondersteuning van de verspreiding van het christelijk geloof in het buitenland vorm geeft. Daarnaast is hij bezoekbroeder en verzorgt hij ongeveer één keer per maand een meditatief uur voor ouderen. Dit uur wordt uitgezonden via de kerkradio. Hij was negentien jaar (van 1995 tot 2014) algemeen leider van de vakantieweken bij Voor Elkaar Vakantieweken.


Jan Pleizier - Arjen Gerritsma

Piet van den Burg (80) uit Nijkerk was oprichter en voorzitter van het Christelijke Streekmannenkoor Noordwest-Veluwe van 1975 tot 1981. Ook is hij sinds 1975 vrijwilliger bij de PvdA, sinds datzelfde jaar vrijwilliger/voorzitter van de Stichting Vakantiespektakel en tussen 1998 en 2017 vrijwilliger bij NSC.


Piet van den Burg - Arjen Gerritsma

Rik Vreekamp (69) uit Nijkerk werd onderscheiden vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten sinds 1970. Onder meer voor de Zondagsschool Boaz, als bezoekbroeder van de Hervormde gemeente Hoevelaken, als ouderling en kerkvoogd van de Nederlands Hervormde gemeente Nijkerk, de Nederlandse Patiëntenvereniging, SGP en als gastheer Museum Nijkerk en schuldhulpmaatje.


Rik Vreekamp - Arjen Gerritsma

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie