Afbeelding
LocalFocus/BDUmedia

Gemeente Nijkerk groeit met 336 personen

28 oktober 2020 om 14:15 Mensen

NIJKERK De gemeente Nijkerk telde op 1 oktober 336 inwoners meer dan op 1 januari. Dat komt neer op een ontwikkeling van 0,78 procent. In dezelfde periode van 2019 was die ontwikkeling 0,33 procent. In het eerste kwartaal groeide de gemeente Nijkerk met 83 personen, in het tweede kwartaal met 110 en het derde kwartaal met 143 personen.

De Nederlandse bevolking groeide dit jaar tot nu toe een stuk minder hard dan vorig jaar. Tot en met september kwamen er zo’n 54.000 mensen bij. Dat is bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het CBS woensdag

In het tweede kwartaal, van april tot en met juni, kromp de Nederlandse bevolking licht. Dat heeft te maken met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen: er overleden meer mensen dan er geboren werden. Ook de immigratie lag destijds vrijwel stil. In het eerste en het derde kwartaal noteerde het statistiekbureau wel groeicijfers.

Bekijk op onderstaande interactieve kaart hoe de bevolkingsontwikkeling in andere gemeenten was. Klik op een gemeente voor meer informatie.


advertentie
advertentie