Afbeelding
Arjen Gerritsma

Burgemeester schrijft brief aan Nijkerkse basisschoolleerlingen

23 maart 2020 om 16:22 Mensen Coronavirus

NIJKERK Speciaal voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente Nijkerk die door de coronacrisis deze weken niet naar school kunnen, schreef burgemeester Gerard Renkema een brief. Om hen het een en ander uit te leggen, maar vooral om ze te motiveren!

Jongens en meisjes,

Als jullie dit lezen, zijn jullie waarschijnlijk thuis. Niet omdat jullie dat willen, maar omdat het moet vanwege het Corona virus. Misschien zijn jullie aan het tekenen, voor school aan het werk of aan het gamen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om bezig te zijn. Want het is best moeilijk dat we even allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven, vinden jullie niet? De dingen die we normaal doen, kunnen nu even niet. Dat geldt voor mij als burgemeester ook. Normaal ben ik de hele dag aan het overleggen, praat ik met veel mensen en ga ik naar allerlei bijzondere gelegenheden. Nu ben ik thuis en gebruik ik vooral mijn telefoon en computer voor het contact met anderen. Jullie hebben vast gehoord waarom er nu zoveel niet mag. Via je ouders of op het journaal. Niet naar de film, niet naar de voetbalclub of tennisles, geen verjaardagspartijtjes en niet met een heleboel vriendjes en vriendinnetjes tegelijk naar het schoolplein. Thuisblijven en zo min mogelijk mensen ontmoeten, dat zorgt ervoor dat het virus waar je ziek van wordt zich minder snel verspreidt. Dat jullie, en andere mensen zoals oma en opa, niet ziek worden.

Dáarom moeten we met z'n allen heel voorzichtig zijn. Zodat er minder mensen ziek worden. En dat er zo genoeg bedden over blijven in de ziekenhuizen voor de mensen die wel ziek worden. Dat geldt zeker voor de intensive care – de plek waar ernstig zieke mensen terechtkomen. Wat kunnen jullie doen voor je eigen gezondheid en die van anderen? Ik wil jullie vragen goed de regels te volgen. Dat is heel belangrijk. Door zo min mogelijk andere mensen te ontmoeten, ook vriendjes en vriendinnetjes. En áls je elkaar ziet, door dan op straat, in een winkel 1,5 meter afstand van elkaar te houden en vaak en goed je handen te wassen. En…door aardig te zijn voor elkaar. Dat is in deze tijd heel belangrijk. Probeer waar je kunt anderen te helpen en maak het thuis gezellig met jullie familie. In plaats van op bezoek te gaan bij opa of oma, kun je ook even bellen of facetimen of misschien een mooie tekening opsturen. Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Vriendelijke groeten,
Gerard Renkema
Burgemeester

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie