Kinderzwerfboeklogo
Kinderzwerfboeklogo Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboekkast bij Scouting geplaatst 14e Kinderzwerfboekenkast in Gemeente Nijkerk Zaterdag 4 januari is het 14e kastje bij Scou

Mensen Deel je nieuws

14e Kinderzwerfboekenkast in Gemeente Nijkerk

Zaterdag 4 januari is het 14e kastje bij Scouting Nijkerk geplaatst.

In de nieuwe locatie aan de Bunschoterweg gelegen in nieuwbouwwijk Doornsteeg kunnen kinderen zwerfboeken halen en laten zwerven bij Scouting Nijkerk.

Frank van de Grootevheen voorzitter scouting Nijkerk “Geweldig dat onze inmiddels 100 leden gebruik kunnen maken van dit huisje en we hopen dat we in de toekomst ook de kinderen uit de wijk Doornsteeg hierlangs zullen zien komen om een boekje te halen of om te ruilen”

Het huisje werd zaterdagmorgen in aanwezigheid van Kinderzwerfboekvoorzitter Trudy Doornhof onthuld. Een enthousiaste Trudy  “Fantastisch dat we het 14e Kinderzwerfboekhuisje konden onthullen bij de scouting. Binnenkort hopen we ook het voorlopig laatste huisje bekend te maken en te onthullen.

We zijn heel dankbaar dat de laatste 7 huisjes mogelijk gemaakt zijn door de opbrengst van Stadsgolf van de Rotary in 2018. Leuk om te horen dat veel scouts de huisjes herkennen en weten te vinden omdat ze ze ook op school en bij de winkels hebben ontdekt”

Het principe is dat kinderen oude boeken van thuis meenemen, en vervolgens in de kast plaatsen en zelf ook weer andere boeken uit de kast kunnen meenemen. Het is eigenlijk een soort bibliotheek.

De Kinderzwerfboekstations zijn gemaakt door Accent Praktijkonderwijs, waarna de huisjes door de schildersvakopleiding in Amersfoort van de herkenbare kleuren zijn voorzien. De leerlingen hebben dit gedaan in het kader van hun opleiding. Rotary Club Nijkerk heeft financieel bijgedragen aan de totstandkoming van deze huisjes.

Op diverse plekken in Nijkerk zijn Kinderzwerfboekstations te vinden waar iedereen zwerfboeken kan brengen, maar ook gewoon boeken kunnen meepakken om te lezen.

Meer informatie op: Facebook Kinderzwerfboek Regio Nijkerk.

Kinderzwerfboekkastje
advertentie
advertentie