Afbeelding
Bibliotheek Nijkerk

Bibliotheek Nijkerk per 1 juli gratis voor iedereen tot 18 jaar

Maatschappelijk

NIJKERK Vanaf 1 juli 2022 kan iedereen onder de 18 jaar in heel Nederland gratis lid worden van de Bibliotheek. De Eerste Kamer heeft hier op 22 februari unaniem voorgestemd, waardoor de wetswijziging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap definitief is aangenomen. Bij Bibliotheek Nijkerk was het lidmaatschap t/m 12 jaar gratis en van 13 t/m 17 jaar moest je hiervoor betalen. Dat gaat per 1 juli 2022 dus veranderen.

Staatssecretaris Günay Uslu van Media en Cultuur: ,,Voor jonge mensen mogen kosten geen drempel zijn om naar de Bibliotheek te gaan. Uit onze evaluatie van de Bibliotheekwet blijkt echter dat deze bibliotheken minder leden onder de 18 trekken. En dat terwijl we het lezen onder de jeugd juist willen stimuleren. Met deze wetswijziging kunnen alle jonge mensen vanaf 1 juli kosteloos gebruikmaken van alles wat de Bibliotheek ze fysiek en online te bieden heeft: van boeken tot muziek, en van cursussen volgen tot andere jonge mensen ontmoeten.”

,,Voor scholieren heeft een gratis bibliotheek-abonnement veel voordelen, zoals het lenen van boeken, tijdschriften, strips. Bovendien heb je toegang tot e-books en luisterboeken voor op je tablet, e-reader of smartphone. De Uittrekselbank kun je gebruiken om je te helpen met je leeslijst voor school. Ook kun je rustig studeren in de Bieb en kun je gebruik maken van de computers”, aldus Bibliotheek Nijkerk. 

TEVEEL BETAALD? Bibliotheekleden van 13 t/m 17 jaar kunnen een deel van het teveel betaalde abonnementsgeld terugkrijgen (peildatum 1 juli 2022). Ze kunnen hiervoor het formulier invullen op de website van Bibliotheek Gemeente Nijkerk. Het teveel betaalde abonnementsgeld wordt dan teruggestort. Aanvragen kan tot 1 oktober 2022.

Voor meer informatie is te vinden op www.bibliotheeknijkerk.nl

advertentie
advertentie