Afbeelding
Eigen foto

Gaat Nijkerk een rol spelen in de opvang van Oekraïense vluchtelingen?

7 maart 2022 om 12:00 Maatschappelijk

NIJKERK Gaat de gemeente Nijkerk een actieve coördinerende rol spelen bij de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners? En hoe wordt dit dan ingevuld? Boudewijn van der Woerd (VVD) vindt het van belang dat deze mensen een veilige en beschermde plek wordt geboden. De fractie is al benaderd door inwoners die onderdak of andere hulp willen aanbieden. Reden voor hem om vragen te stellen aan het college. 

Onder meer wil Van der Woerd weten of het college van burgemeester en wethouders actief is betrokken bij plannen vanuit de veiligheids- en Gezondheidsregio
Gelderland-Middag om te komen tot de opvang van vluchtelingen en wat eventueel de concrete inzet is van de gemeente Nijkerk. Maar ook wanneer er duidelijkheid komt en zo ja, in welke mate en op welke wijze Nijkerk gaan bijdragen aan de regionale opgave.

INITIATIEVEN Huisvesting van vluchtelingen is een zaak van de overheid. In dat kader wil Boudewijn van der Woerd weten of het de bedoeling is om particuliere initiatieven voor het verlenen van onderdak te integreren met de huisvestingsopgave vanuit de veiligheidsregio of dat dit een afzonderlijk project blijft.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie