Victor Schippers, Klaas Fokkema en Gerard Steltenpool pakken de verse Asperges in.
Victor Schippers, Klaas Fokkema en Gerard Steltenpool pakken de verse Asperges in. Lions Club Hoevelaken

Mooi resultaat voor eerste online aspergediner van Lionsclub Hoevelaken

10 mei 2021 om 13:55 Maatschappelijk

NIJKERK Er is een mooi resultaat behaald met de eerste editie van het online aspergediner van de Lionsclub Hoevelaken. De commissie hoopte dat er 100 pakketten besteld zouden worden. Sommige leden durfden zelfs een schatting te maken dat er 200 over de digitale toonbank zouden vliegen. Maar de uitkomst overtrof ieders verwachting: er werden maar liefst 232 pakketten besteld in Hoevelaken en omgeving. De netto-opbrengst gaat naar jongerencentrum Blits. 

Eigenlijk zou de club dit jaar voor de dertiende keer traditiegetrouw de verkoop van het witte goud organiseren op de dag voor moederdag. Maar vanwege de coronamaatregelen was de Lionscommissie genoodzaakt om een nieuwe weg in te slaan. Binnen no time werd een webshop opgezet voor de verkoop van een compleet diner. 

GEZELLIG PRAATJE ,,Er was ook een enthousiaste respons uit de Lionsclub om de pakketten zelf weg te brengen naar de bestellers, dan kon er ook nog even een gezellige praatje gemaakt worden aan de deur” zegt Jeroen Satter van de Lionsclub.

Toch was het tot het laatste moment nog even spannend of er wel genoeg asperges ingekocht konden worden. ,,Door de aanhoudende kou blijven de asperges het liefste nog even onder de grond”, zegt Klaas Fokkema van Lionsclub Hoevelaken. ,,Dankzij de inzet van onze sponsor is het dit jaar gelukt en kan iedereen genieten van de koningin van onze Nederlandse groente.” 

BLITS Dit jaar komt de netto-opbrengst van de aspergeverkoop ten goede aan Jongerencentrum Blits in Hoevelaken. De doelstelling van Blits is invulling geven aan het jeugd- en jongerenwerk in Hoevelaken. Dit doen zij door de jeugd en jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar gelegenheid en activiteiten te bieden om zich verder te ontwikkelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie