Afbeelding
Stichting COEN

Stichting COEN is met spoed op zoek naar een opslagruimte

1 mei 2021 om 10:32 Maatschappelijk

NIJKERK Stichting COEN is met spoed op zoek naar een droge opslag, van ongeveer vijftig kubieke meter in de directe omgeving van Nijkerk. 

De stichting transporteert kleding één of twee per jaar naar Roemenië en wordt daarvoor tijdelijk opgeslagen in Nijkerk. ,,Helaas komt onze huidige opslagruimte te vervallen vanwege een andere bestemming. De inzameling heeft een grote bekendheid in de omgeving Nijkerk en veel mensen zijn hierbij betrokken. Zoiets moois willen we in stand houden”, schrijft Gerard van Veelen namens de stichting. ,,Zonder opslag kan deze belangrijke activiteit niet doorgaan.”

WIN-WIN Stichting COEN (Commisie Oost-Europa Nijkerk) ondersteunt al jaren kansarme mensen in Roemenië. Dit doen ze onder meer door kledinginzamelingsacties. Kleding die in Nederland wordt opgehaald transporteren ze naar het Roemeense stadje Sfantu Gheorghe. Deze wordt in Roemenië gesorteerd en waar nodig hersteld en netjes gemaakt. Daarna wordt de kleding verkocht in winkeltjes die gerund worden door mensen met een verstandelijke beperking.

De kopers zijn veelal de armsten en minder bedeelden in de stad. Het mes snijdt aan meerdere kanten: het creëert werkgelegenheid, arme gezinnen kunnen tegen weinig kosten kleding kopen en dit en andere projecten in Roemenië kunnen met de opbrengsten draaiende gehouden worden of uitgebreid. 

Contact opnemen kan met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie