Afbeelding
Pixabay

Hoevelakers verkopen Tony’s Chocolonely-ijs voor het goede doel

16 april 2021 om 10:30 Maatschappelijk

NIJKERK Voor het goede doel verkoopt Werkgroep Hoevelaken naar Malawi ijs met de smaak van Tony’s Chocolonely. De opbrengst gaat projecten in Colombia en Malawi en de werkgroep hoopt in ieder geval 1500 euro binnen te halen. ,,De bestellingen stromen al binnen.” 

In samenwerking met IJshoeve Ruitenbeek heeft de werkgroep het Tony’s Chocolonely-ijs ontwikkeld. ,,Normaal gesproken zamelen wij als stichting geld in door middel van acties als een zaalvoetbaltoernooi, een fietstocht of bijvoorbeeld een concert. Corona vraagt echter om creativiteit, de acties waarbij mensen samen komen zijn in deze tijd nu eenmaal moeilijk te organiseren. Deze ijs-actie past helemaal binnen de corona-maatregelen en hiermee hopen we niet alleen geld op te halen maar ook verbinding te houden met de mensen die ons werk een warm hart toedragen”, legt Jonathan Lambooij namens de stichting uit. 

PROJECTEN Omdat de werkgroep niet de enige stichting is die moeite heeft om in deze tijd de doelgroep te betrekken, werkt ze aan deze actie samen met Stichting Woord en Daad afdeling Hoevelaken. ,,Samen sta je immers sterk, zeker in deze tijden.” De opbrengst komt ten goede aan twee projecten. Eén project in Colombia, waar Werkgroep Hoevelaken naar Malawi arme en werkloze mensen een kans biedt om een opleiding te volgen, en één project in Malawi; waar de werkgroep onder meer doormiddel van zonnepanelen de lokale bevolking helpt om de irrigatie te verbeteren.

PAKKETJE In samenwerking met IJshoeve Ruitenbeek is een compleet pakket samengesteld met een beker vers gemaakt Tony-ijs (500ml), een reep chocolade van Tony’s Chocolonely en een handletterkaart, voor 12,50 euro. ,,Daarmee heb je een origineel en lekker (Moederdag)cadeau en steun je nog eens een goed doel. Alle winst gaat rechtstreeks naar de projecten. Wij bezorgen dit pakketje de zaterdag (8 mei) voor Moederdag in de omgeving Hoevelaken, Zwartebroek, Terschuur, Nijkerk, Amersfoort, Leusden, Woudenberg”, aldus Lambooij. 

Bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@hoevelakennaarmalawi.nl of een appje naar 06-83166151. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie