Afbeelding
Stichting Indira Nepal/Petra Kuhl

Stichting Indira Nepal deelt 3500 kaarten uit aan Meander Medisch Centrum

2 april 2021 om 15:58 Maatschappelijk

NIJKERK Vlak voor de paasdagen schonk de Nijkerkse Ingrid van de Pol van Stichting Indira Nepal zo’n 3500 kleurrijke ansichtkaarten aan het Meander Medisch Centrum. Zij overhandigde de kaarten aan medewerker Michiel Mollee, die ze uit zal reiken aan alle medewerkers van Meander Medisch Centrum. 

Van de Pol is voorzitter en initiatiefnemer van Stichting Indira Nepal. Michiel Mollee en zijn partner Elisabeth zijn vrijwilligers van de stichting en zij zullen dit jaar hun eerste vrijwilligersreis naar Bhaisepati in Nepal maken. Stichting Indira Nepal ondersteunt twee opvanghuizen in Bhaisepati en Mahendranagar. De kaarten bevatten de wens om vol te houden in deze tijd en zijn bedoeld voor een hart onder de riem of voor de personeelsleden om door te geven of te sturen aan een collega, vriend(in) of familielid. Alle medewerkers van het Meander Medisch Centrum ontvangen een kaart.

BIJZONDERE ONTMOETING Michiel en Elisabeth vertrekken eind van het jaar naar het opvanghuis voor meisjes, vlakbij Kathmandu. Van de Pol vertelt over de bijzondere ontmoeting met Michiel, die werkzaam is in het Meander. ,,Een tijd terug was ik opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. Wachtend op de operatiekamer bleek er een infuuspaal te missen. Michiel werd gebeld en kwam het infuus brengen. Hij zag de tatoeage op mijn arm, die in Nepal gezet is en we raakten niet uitgepraat over Nepal, totdat de arts het tijd vond om aan de operatie te beginnen.” 

Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis hadden ze regelmatig gesprekken over vrijwilligerswerk en de stichting. ,,Er is een klik en Stichting Indira Nepal past precies bij het ondernemende stel. Hopelijk kan de reis doorgaan eind van dit jaar en kunnen Michiel en Elisabeth - net als alle eerdere vrijwilligers - genieten van een mooie, fijne en inspirerende tijd in Bhaisepati. Tot nu toe heeft elke vrijwilliger dezelfde ervaring als ik had 4 jaar geleden; de kinderen en Nepal zitten in je hart en laten je niet meer los.”

VRIJWILLIGERS Stichting Indira Nepal is op zoek naar vrijwilligers die in de opvanghuizen aan de slag gaan met een of meer projecten. Vrijwilligers draaien mee in de opvanghuizen, doen klussen, helpen met huiswerk en kunnen tussen de werkzaamheden door genieten van de cultuur en natuur in het mooie Nepal. Eigen ideeën en initiatieven worden enorm gewaardeerd. Meer informatie over Stichting Indira Nepal via stichtingindiranepal.nl.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie