COEN kon vorig jaar twee keer kleding naar Roemenië brengen.
COEN kon vorig jaar twee keer kleding naar Roemenië brengen. COEN

COEN komt in actie voor Roemenië

6 maart 2020 om 07:20 Maatschappelijk

NIJKERK Stichting COEN (Commissie Oost-Europa Nijkerk) is een stichting die hulp verleent aan minderbedeelden in Oost-Europa, met name in Roemenië. Jaarlijks worden er acties gehouden waarmee COEN gelden binnen krijgt om projecten in Roemenië te bekostigen.

In maart organiseert COEN de bekende potgrondactie en een kledinginzameling. De potgrondactie vindt plaats op zaterdag 7 maart. Vanaf ongeveer 9.30 uur zullen vrijwilligers huis aan huis potgrond en koemestkorrels aanbieden. Wie op dat moment niet thuis is, maar toch iets wil afnemen, kan telefonisch contact opnemen met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670).

KLEDING Op zaterdag 14 maart kan tussen 9.00 en 11.30 uur schone goed draagbare kleding en schoenen ingeleverd worden bij de Opstandingskerk (Hoefslag 132), de Kandelaar (Meinsstraat 4a) en de Fontein (Ds. Kuypersstraat 2). Indien het niet mogelijk is om de kleding zelf te brengen, kan contact opgenomen worden met Gerard van Veelen (06-27061280) of Henk van Asperen (033-2457670). Dan wordt een afspraak gemaakt om de kleding aan huis op te komen halen.

,,Uw kleding wordt gebruik om in Roemenië werkgelegenheid te bieden voor mensen met een beperking", legt de stichting uit. ,,Dagelijks werken er mensen in een sociale werkplaats om de kleding te sorteren en winkelklaar te maken. De verworven inkomsten uit de tweedehandskledingwinkels komen ten goede van andere lopende projecten voor de mensen met een beperking. Dankzij de ingezamelde kleding hebben wij in 2019 zelfs twee keer kleding kunnen transporteren naar Roemenië, met in totaal meer dan 100 kubieke meter aan kleding."

BESCHERMD WONEN Een mooi project dat op dit moment ondersteund wordt, is een nieuw te bouwen huis voor beschermd wonen in Sfântu Gheorghe. Ds. Peter Makkai heeft het initiatief genomen voor de realisatie van een unieke woongemeenschap voor mensen met een beperking in Sfântu Gheorghe. Hij wil deze mensen een plek bieden waar ze, onder begeleiding, zelfstandig kunnen wonen. Het eerste complex voor mensen met een beperking in deze woonvorm in Roemenië. Het complex kost veel geld. Stichting COEN heeft het voornemen om een appartement in dit complex te financieren.

,,In 2020 willen we aan dit project 7.500 euro bijdragen. De bouw is in augustus 2019 gestart en vordert gestaag." Stichting COEN werkt samen met de Werkgroep Connected die twee keer per jaar een werkvakantie organiseert naar het Julia Home in Oradea. Dit is een opvanghuis van waar uit veel (arme) mensen structureel ondersteund worden en waar ze in contact gebracht worden met het Evangelie. Ook moet het grote pand opgeknapt worden. Daarvoor is een tienjarenplan gemaakt.

COEN steunen kan met een gift op NL 98 RABO 0347 840000 t.n.v. Stichting COEN. Kijk voor meer informatie op onze site www.stichtingCOEN.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie