Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

JOP Hoevelaken overgedragen aan jongeren

24 februari 2020 om 11:24 Maatschappelijk

HOEVELAKEN Wethouder Nadya Aboyaakoub droeg vrijdag 21 februari de derde Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) in de gemeente over aan jongeren in Hoevelaken. Dat deed zij in
bijzijn van omwonenden, raadsleden, leden van Jongeren op Straat (JOS) en anderen die bij het jeugd- en jongerenwerk betrokken zijn.

Met de jongeren worden goede afspraken gemaakt over het gebruik, bijvoorbeeld over het schoonhouden. Bij de JOP staan extra prullenbakken. Vanuit het meldpunt 'Jongeren op Straat' houden jongerenwerkers, handhaving en politie nauw contact met de jongeren. Zij bezoeken de plek regelmatig en hebben de jeugd daardoor goed in beeld.

Wethouder Nadya Aboyaakoub: ,,We willen de jongeren het vertrouwen geven dat ze goed met hun eigen JOP omgaan. Dat het een plezierige plek voor ze is, waar ze geen rommel maken en geen overlast veroorzaken. Dus fijn voor de jongeren, maar ook voor de buurt. Na een aantal maanden evalueren we de ontmoetingsplek vanuit het meldpunt JOS, samen met bewoners en de jongeren. Als blijkt dat het niet werkt, dan stoppen we met de JOP."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie