Harderwijks Mannenkoor, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning
Harderwijks Mannenkoor, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Eigen archief

Harderwijks Mannenkoor met Kerstklanken

8 december 2023 om 16:44 Lokaal Deel je nieuws

Corona was de lastige boosdoener: een paar jaar geen Kerstklanken in Drielanden. Inmiddels is het Harderwijks Mannenkoor 100 jaar geworden en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. Met dit “goud” in handen wil het koor zich in hun eerste optreden graag bij u etaleren. 

De Kerstklanken zijn te beluisteren en deels mee te zingen in het Kerkelijk Centrum de Regenboog, aan het Biezenplein 1 (Drielanden) in Harderwijk op donderdag 21 december 2023. Het concert vangt aan om 20.00 uur; de deur is open vanaf 19.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. Wel is er aan het eind een collecte ter ondersteuning van de Regenboog. Dirigent Jimco Zijlstra stuurt het koor aan. Medewerking verlenen de organist Jan-Willem den Hartogh en trompettist Gerald van Dijk, beiden ook solistisch met een kerstimprovisatie en een trompetsolo. Kerstvertelster Riet Kombrink leest passende gedichten voor.

De Kerstklanken vangen aan met een samenzang, het wel bekende “Komt allen tesamen”. Later is er nog meer samenzang met bekende liederen uit het Liedboek voor de Kerken. Er is geen pauze; het concert duurt circa 1,5 uur. Het koor zingt uit haar eigen repertoire de meest prachtige kerstlieren zoals Santo, Christmastide, Weihnachtsglocken, Stille Nacht etc. Bij “Cantique de Noel” is de koorsolist Theo Gerrits te beluisteren. Traditiegetrouw sluit het concert af met de samenzang “Ere Zij God”, altijd weer een kippenvelmoment. U bent van harte welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie