Met de verbouwing is een begin gemaakt
Met de verbouwing is een begin gemaakt Wijnand Kooijmans

Agrarische bebouwing wordt gesloopt

31 juli 2018 om 07:08 lokaal

NIJKERK De agrarische bestemming van het perceel Arkersluisweg 30 in Nijkerk wordt gewijzigd in wonen.

Wijnand Kooijmans

De aanwezige bebouwing wordt grotendeels gesloopt. Wel blijven hobbymatige agrarische nevenactiviteiten in de toekomst mogelijk. De voormalige varkensschuur en hooiberg blijven daarvoor van de slopershamers gespaard. Van de bouw van een extra woning is, ondanks de functiewijziging, echter geen sprake. Door het college van burgemeester en wethouders wordt ingestemd met de benodigde wijziging van het bestemmingsplan.

ASBEST Op een deel van het perceel blijkt de bodem verontreinigd met zink. Sanering van het terrein is echter op grond van regelgeving niet noodzakelijk. Dat geldt niet voor het deel van het terrein waarop asbest in de bodem is aangetroffen. Verder onderzoek moet de noodzaak van een eventuele spoedeisende sanering uitwijzen.

VOORWAARDE Door het college wordt verder als voorwaarde gesteld dat de aanwezige schuren, welke zijn voorzien van asbestdaken, eerst worden gesloopt voor een daadwerkelijke sanering van de bodem plaatsvindt. Hiermee wordt voorkomen dat in de toekomst een nieuwe bodemverontreiniging ontstaat.

EXPLOSIEVEN Gezien de ligging nabij de Arkervaart is het niet uitgesloten dat in de bodem explosieven voorkomen. In de omgeving zijn meerdere bombardementen uitgevoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gezien de geringe werkzaamheden die op het terrein worden uitgevoerd, wordt een onderzoek hierna niet noodzakelijk gevonden.

PARKEEREISEN Tevens blijkt dat aan de parkeereisen van de gemeente Nijkerk kan worden voldaan. Hiervoor is op het eigen erf voldoende ruimte aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie