Veel actie bij NGV Excelsior Nijkerk

10 juni 2023 om 21:07 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag was het een drukte van belang in Sporthal Watergoor.De turnafdeling van de gymnastiekvereniging Excelsior hield een sportieve dag.

In de ochtend werd gestart met het nijntje beweegfeest. Meer dan 50 kinderen van de Ouder- en kind gym en de kleutergym lieten deze ochtend zien wat ze het hele jaar geoefend hadden. Het was best een beetje spannend in zo’s grote ‘gymzaal’. En dan was er ook nog allemaal publiek. We begonnen met het dansje Nijntjes gymnastiek en werden een echte ballon op het dansje Bas Ballon. Toen mochten de kinderen alle toestellen en speelmaterialen gaan verkennen. Wat een feest was dit zeg! Natuurlijk werd het feest afgesloten met het liedje ‘De trein’ die we normaal ook altijd op de lessen doen. Maar liefst 25 kinderen behaalde hun nijntje certificaat 1 en kregen van de KNGU een leuk nijntje boekje. 14 kinderen behaalde het nijntje 2 certificaat en kregen van de KNGU een stoere nijntje tas. En zelfs 6 kinderen hebben deze beide diploma’s al op zak en behaalde het Excelsior diploma en kregen van de vereniging een springtouw cadeau. Voor de kinderen die er nog niet zo lang opzitten was er een certificaat van deelname en een bellenblaas. En natuurlijk kregen alle hardwerkende kinderen, met dit mooie weer een ijsje.

Eind van de morgen begonnen de selectie en turngroep turnsters met hun teamwedstrijd. De meiden waren allemaal in teams gedeeld en zo werd er gestreden om de medailles. Alle toestellen werden geturnd waaruit uiteindelijk de beste drie totaalscores bij de Middenbouw en de twee beste totaalscores van de bovenbouw geteld werden. Mocht er dan een foutje gemaakt worden dan was dit nog niet heel erg. Voor iedereen was er uiteindelijk een medaille. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen.

Aansluitend kwamen alle recreatie turnsters (en 1 turner) in actie tijdens de onderlinge wedstrijd. Voor hen was het de eerste keer dat zij meededen aan een wedstrijd en ook dat was best spannend. Hier turnden zij allemaal tegen leeftijdsgenootjes van hetzelfde geboortejaar of werden er geboortejaren samengevoegd. De oefeningen werden allemaal beoordeeld door echte juryleden maar wat liet iedereen mooie oefeningen zien. Er werd zelfs een 10 uitgedeeld. 

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en een goed turnseizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie