Grutto in Nekkeveld
Grutto in Nekkeveld Volkert Bakker

Ga mee op zoek naar de weidevogels in Nekkeveld bij Nijkerk met de KNNV

28 maart 2023 om 15:31 Lokaal Deel je nieuws

HARDERWIJK/ERMELO. De natuurvereniging voor Harderwijk, Ermelo en omgeving, de KNNV, organiseert op zondagmorgen 2 april in Nekkeveld bij Nijkerk een weidevogelexcursie. 

De drassige weilanden bij Nekkeveld aan het Nijkerkernauw zijn in het voorjaar zeer rijk aan weidevogels en in de sloten bevinden zich veel soorten eenden. We willen daar een flinke wandeling langs de weg maken om steeds goed over de weilanden te kunnen kijken.

Om 7.45 uur vertrekken we uit Ermelo en om 8.00 uur uit Harderwijk. We carpoolen en delen de autokosten. We zijn rond 13.00 uur weer terug.

Het is daar altijd genieten van de rust op een zondagmorgen en we verwachten ook dit keer veel weidevogels te zien.

Nekkeveld is een buurtschap dat behoort tot de gemeente Nijkerk. Het ligt rond de gelijknamige weg in de polder Arkemheen aan het Nijkerkernauw.

De polder is een van de oudste polders in Nederland. De weilanden zijn een soort openluchtrestaurant voor weidevogels in Europa. Tientallen boeren in het gebied helpen daar aan mee door het land vogelvriendelijk te bewerken. Ze laten de randen langs hun weilanden en sloten staan en stellen het maaien in de broedtijd uit. Of ze maaien om nesten heen, nadat ze zijn getraceerd door vrijwilligers.

We wandelen 5 - 6 km en genieten. We zijn rond 13.00 uur weer terug in Harderwijk en Ermelo. Neem zelf koffie en eventueel je lunch mee.

Vooraf aanmelden via https://noordwestveluwe.knnv.nl/agenda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie