Fietspad Zeedijk wordt vernieuwd

12 juli 2018 om 11:00 lokaal

NIJKERK Het college van de gemeente Nijkerk geeft in haar coalitieakkoord aan een fietsvriendelijke gemeente te willen zijn. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met de ontwikkeling van sneller en veiliger fietsverkeer. Bij de renovatie en verbreding van het fietspad op de Zeedijk wordt naar eigen zeggen de daad bij het woord gevoegd. Dit fietspad maakt onderdeel uit van het fietsnetwerk rondom het Veluwemeer en wordt intensief gebruikt.


Uit de inspecties van de fietspaden is naar voren gekomen dat het fietspad op de Zeedijk slecht is en aan vervanging toe is. Dit biedt een mooie kans om de fietsstructuur in het buitengebied een impuls te geven. Het fietspad is de verbinding tussen Nijkerk (nieuw Hulckesteijn) en Bunschoten-Spakenburg en loopt langs een van de monumenten van Nijkerk, het Stoomgemaal Hertog Reijnout. Vanaf de Berencamperweg verbindt dit fietspad ook Nijkerk met Putten en gaat langs het Putter Stoomgemaal.

PLANNING In september wordt het fietspad vernieuwd en verbreed. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de gebruikers uit om het fietspad een kwaliteitsimpuls te geven en hiermee veiliger te maken. De Provincie Gelderland maakt dit financieel mede mogelijk. 
Bij dit project trekken de gemeente Nijkerk en Putten samen op. Na een aanbestedingsprocedure is aannemer Schagen uit Hasselt gecontracteerd om het werk uit te voeren. De werkzaamheden vinden plaats in de periode september tot half oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie