Stakingen streekvervoer
Stakingen streekvervoer ANP Foto

Chauffeurs vervolgen staking vanaf maandag buiten de spits

lokaal

REGIO De acties in het openbaar vervoer gaan na het weekend verder, zegt actieleider Jeroen Warnaar van CNV Vakmensen. ,,We zien helaas nog geen beweging bij de werkgevers. Dat betekent dat veel bussen volgende week ook weer stil blijven staan. We houden daarbij wel rekening met de reacties van de reizigers: vanaf maandagochtend rijden de buschauffeurs alleen nog tijdens de ochtend- en middagspits. Buiten die tijden ligt het busvervoer grotendeels stil, in ieder geval tot en met woensdag."

[MILDER] CNV Vakmensen kiest volgende week toch voor een staking buiten de spitstijden. ,,Met deze mildere actievorm kunnen de buschauffeurs de staking toch doorzetten, zonder dat zij de reizigers al te veel te duperen. Ze staken echt niet voor hun plezier, ze vinden het veel leuker om mensen van A naar B te brengen."

De werkgevers dreigen intussen om de chauffeurs te laten boeten, als zij vanaf volgende week buiten de spits gaan staken. "Ze willen deze mildere actievorm onmogelijk maken, door te dreigen dat de chauffeurs helemaal geen salaris krijgen, ook niet voor de uren die ze werken. Dat is kolder en olie op het vuur", vindt Warnaar.

De staking begon afgelopen woensdag en zal dus in ieder geval nog tot volgende week duren. 

advertentie