Arie in de zijspan.
Arie in de zijspan. Margreet van Renselaar

Meester Arie Hoogvliet jubilaris op de Oranje-Nassauschool

lokaal Deel je nieuws

Vorige week woensdag vierde meester Arie zijn 40 jarig jubileum. Hoewel hij al op 1 november 2017 40 jaar aan de Oranje-Nassauschool verbonden was, kon toen het feest helaas niet door gaan vanwege ziekte. Inmiddels is hij zo ver hersteld dat hij opgehaald kon worden in een motor met zijspan en de hele school voor hem kon zingen voor de school. De rest van de ochtend heeft hij met zijn vrouw en zijn 23 kinderen (uit groep 6) doorgebracht in Superfun. 

Al  40 jaar staat meester Arie met veel plezier voor de klas. Op 1 november 1977 trad hij in dienst van de Oranje Nassauschool aan de Callenbachstraat. Vrijdags afgezwaaid uit militaire dienst, maandags voor de klas. Zijn eerste klas was klas 4 (de huidige groep 6!) met 26 kinderen en hij had 7 collega’s (alleen de ‘lagere school’ gerekend). Ook nu geeft meester Arie les aan groep 6, heeft ‘slechts’ 23 kinderen en maar liefst 36 collega’s! In de loop der jaren heeft hij les gegeven aan groep 3 t/m 8 waarbij zijn voorkeur uitgaat naar de bovenbouw. Zijn lievelingsvak is geschiedenis en het liefst verpakt hij geschiedenisfeiten in een mooi verhaal (waarmee hij in de hele school goed bekend staat) en legt daarmee de relatie tussen het heden en het verleden. Ook taal is meester Arie’s ding. Bij feesten en partijen van de school schrijft hij de leukste liedjes vol (on)dubbelzinnigheden.

Als hij ’t allemaal nog eens over mocht doen, zou Arie Hoogvliet toch echt weer meester worden: kennis overbrengen vindt hij het mooiste wat er is in het vak. Natuurlijk is lesgeven niet het enige wat een leerkracht tegenwoordig doet, het is geen baan van 8 tot 4, zoals ook u misschien denkt. Er komt een hoop administratie en veel naschoolse taken bij kijken en je moet er in het basisonderwijs voor waken niet 24/7 voor school bezig te zijn. Gelukkig doet hij dat niet, want hij schenkt graag aandacht aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, doet graag klusjes in en om het huis, sport, wandelt, fietst en trekt er graag op uit met de caravan.

 Het leukste wat meester Arie meegemaakt heeft is het spookverhaal tijdens kamp. Het spookverhaal was zo spannend dat een leerling bedremmeld vroeg of ze in het kampgebouw even naar boven mocht om een droge broek aan te trekken (en het regende niet eens!). Meester Arie geniet nog altijd van het ‘voor de klas staan’ en hoopt nog een mooie tijd te beleven tot aan zijn pensioen.

 

advertentie