Het team Corlaer Cycling voor Meander Medisch Centrum.
Het team Corlaer Cycling voor Meander Medisch Centrum. Kees van de Heuvel

Corlaer Cycling fietst 15.000 euro bij elkaar voor Vrienden van Meander

lokaal

NIJKERK Dertien derdejaars leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk fietsten van 15 tot en met 22 juni ruim 800 kilometer van Engeland naar Nijkerk om geld op te halen voor de Vrienden van Meander. Tijdens de slotetappe van deze Expeditie Corlaer Cycling fietsten de leerlingen, vergezeld door hun begeleiders, familie en vrienden, de laatste kilometers en maakten een tussenstop bij Meander Medisch Centrum. Daar stapte bestuursvoorzitter Frank de Reij ook op de fiets, op weg naar de finish in het centrum van Nijkerk. De groep werd daar met groot gejuich onthaald en is een recordopbrengst van 15.000 euro uitgereikt voor het realiseren van een kindvriendelijke operatieafdeling.

Expeditie Corlaer Cycling heeft zich een jaar lang ingezet met allerlei sponsoracties voor De Vrienden van Meander, met als slotweek de fietstocht van Engeland naar Nederland. Een bingo, een pannenkoekenfeest, een sport- en spelochtend en een sponsoravond brachten veel geld op. De Vrienden van Meander is een stichting die zich inzet voor projecten die ten goede komen aan patiënten en bezoekers van Meander Medisch Centrum.

Met de opbrengst van de fietstocht wordt een kindvriendelijke operatieafdeling voor kinderen gerealiseerd die zodanig wordt ingericht dat kinderen zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen voor en na de operatie. In het ziekenhuis loopt op dit moment een project waarbij de kinderwachtkamer en gang van het operatiecomplex worden ingericht als 'jungle'. Een magische wereld met een dierenvriendje dat de kinderen voorbereidt op de operatie en afleidt van de spanning.

Uitreiking van de cheque op het Plein in Nijkerk.
advertentie