Afbeelding
Margot de Heide/Roy Beusker Fotografie

Ichthusschool componeert 'Beste ringtone van Nederland'

lokaal

NIJKERK De jury van de wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas heeft woensdagmiddag de award 'Beste ringtone van Nederland' uitgereikt aan groep 8 van De Ichthusschool uit Nijkerk. De klas won van de klassen uit Baarn, Oldenzaal, Hoofddorp en Garmerwolde. Tijdens de feestelijke finale, gepresenteerd door Buddy Vedder in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, overhandigde juryvoorzitter Wibi Soerjadi de award aan de kinderen. Een speciaal ensemble van het Metropole Orkest liet de winnende ringtone nogmaals horen.

De jury bestond, naast pianist en componist Wibi Soerjadi, uit de dertienjarige dj Pieter Gabriel, Concertgebouw-directeur Simon Reinink, CEO van Samsung Nederland Menno van den Berg en producer/dj Victor Coral. Zij waren allen zeer enthousiast over de compositie van de kinderen uit Nijkerk. Soerjadi: ,,De ringtone heeft een mooie opbouw, een rustige melodie en gaat niet vervelen."

De wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas is een initiatief van de stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung Nederland en bestond uit workshops aan basisschoolleerlingen door het hele land. In groepjes van drie leerden de kinderen een ringtone op een tablet componeren. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen hun eigen ringtone. In een speciaal programma stelden zij op een tablet de ringtone naar eigen inzicht samen: ze kozen een melodie van het Metropole Orkest, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en spraken of zongen teksten.

advertentie