Schothorst, natuur in de wijk
Schothorst, natuur in de wijk Wil Schonewille

IVN natuurexcursie zondag 24 april: “Schothorst tot aan de Eem”

16 april 2022 om 12:24 Lokaal Deel je nieuws

IVN natuurexcursie zondag 24 april: “Schothorst tot aan de Eem”

Op zondag 24 april organiseert het IVN, Instituut voor Natuureducatie, een natuurexcursie.  Tijdens deze excursie nemen we u mee door Schothorst. Onderweg zullen we, naast de cultuurhistorische elementen, uitgebreid stilstaan bij de natuurwaarden in de wijk en het belang van de Groen Blauwe natuurverbinding met het buitengebied. De excursie is van 14-16 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname is gratis. Honden kunnen niet mee. Start: parkeerplaats tegenover Altis en Be-Fit, Schothorsterlaan 76, 3822 NB Amersfoort. OV: bus lijn 4, halte Elly Takmastraat. De parkeerplaats ligt achter Wooncentrum Nieuw Weede. Geschikt voor rolstoelgebruikers.

Op het boerenland van landgoed Schothorst, werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw de wijk Schothorst gebouwd. Eerst het zuidelijke, natte deel en later het hoger gelegen noordelijk deel. Dit is terug te zien aan de inrichting van het groen en de waterlopen in de wijk. We lopen vanuit het park naar de Hamseweg met uitzicht op Hoogland-West en verder via de wijk naar het Valleikanaal en weer terug naar het park. Onderweg zullen we, naast cultuurhistorische elementen, uitgebreid stilstaan bij de natuurwaarden in de wijk en het belang van de Groen Blauwe verbinding met het buitengebied. Geschikt voor rolstoelgebruikers.


Meer informatie Wil Schonewille, tel 033-2572783 of 06-51402753 of www.ivn.nl/amersfoort of mail: natuurexcursies@ivnamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie