Theaterdominee David Heek laat de Genesis-oerverhalen herleven in theater Streams

29 maart 2022 om 09:19 Lokaal Deel je nieuws

PERSBERICHT

Wat kunnen we vandaag nog met de oerverhalen in het boek Genesis? De schepping in zeven dagen is toch achterhaald door de evolutie en de wetenschap? En dat paradijsverhaal met Adam, Eva en die tuinslang heeft toch alles van een sprookje of een mythe? En wat gebeurt er als de godsbeelden die we allemaal hebben meegekregen, door de realiteit omvergehaald worden?

Op vrijdagavond 8 april a.s. speelt David Heek, alias de theaterdominee, het theatercollege ‘OMG, stel je eens voor’. Op een verfrissende en persoonlijke manier maakt hij de bijbelse oerverhalen actueel voor nu. Het zelfgebouwde decor – een paradijs van hout – maakt de colleges visueel aantrekkelijk.

David inspireert het publiek met verfrissende bijbelse theologie die rechtdoet aan ons en onze vragen. Als theaterdominee kijkt hij anders naar de eeuwenoude teksten. Hij triggert en zet je aan het denken met inzichten die je in of buiten de kerk niet snel krijgt te horen...

De theaterdominee pepert en zout zijn theatercollege met sketches, liedjes, gedichten, verhalen, autobiografie en (taal)grappen. Je beleeft het theatercollege als een avondje #leukleren! Voorkennis van de bijbelverhalen in Genesis 1-3 is niet nodig, zodat het theatercollege voor kerkelijken en niet-kerkelijken aantrekkelijk is.

De theaterdominee gaat voor inhoud en gekkigheid. Hij speelt graag de nar die iedereen een spiegel voorhoudt, maar nooit zonder de hoop en de liefde op te geven. Dit alles met de broodnodige zelfspot.

Kaarten voor het theatercollege op 8 april zijn te reserveren op de website www.truetickets.nl/theaterdominee.  Het theatercollege begint om 20.15 uur in theater Streams, Kloosterstraat 3 in Nijkerk.

---

Contactgegevens (niet voor publicatie bedoeld)

David Heek
De Hoevens 36
3829 GP Hooglanderveen
0652134511
E: david@theaterdominee.nl

Poster Thetercollege 'OMG, stel je eens voor!'
David in actie tijdens het theatercollege
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie