Erik Kluinhaar: ,,Ik heb een leuke tijd gehad en er ook veel van geleerd.
Erik Kluinhaar: ,,Ik heb een leuke tijd gehad en er ook veel van geleerd." Gerrit Steen

Wijkagent Kluinhaar vertrekt uit Hoevelaken

17 juni 2018 om 08:25 lokaal

HOEVELAKEN Na ruim een jaar als wijkagent in Hoevelaken werkzaam te zijn geweest, hij begon in februari 2017, start Erik Kluinhaar begin juli als wijkagent in zijn woonplaats Zwolle. ,,Ik was niet van plan om zo snel mijn biezen te pakken, maar de kans om zo dichtbij huis mijn werkzaamheden te kunnen verrichten, kon ik niet laten lopen. Uit de 23 sollicitanten die op de functie reageerden was ik uiteindelijk de meest gelukkige."

Gerrit Steen

Het was met name de afstand tussen zijn woonplaats en Hoevelaken die hem deed besluiten om te solliciteren naar de job dichter bij huis. ,,Het zijn dan ook voornamelijk privéomstandigheden geweest die me hebben overgehaald een gooi naar deze nieuwe job te doen. Mijn vrouw is in verwachting van ons tweede kind, het kan ieder moment geboren worden. Op deze manier kan ik meer aandacht aan mijn gezin besteden. Ik heb een prima tijd gehad in Hoevelaken en vind het een fijn dorp. Ergens spijt het me wel dat ik er zo vroeg een punt achter zet."

ROMY Kluinhaar vervolgt: ,,Ik kijk positief terug op het afgelopen jaar. Ik heb een leuke leerzame tijd gehad en ik heb er ook veel van geleerd. De zaak die mij het meest is bijgebleven, is de zaak van Romy Nieuwburg. Ik was de contactpersoon vanuit de politie op de J.H. Donnerschool in de Glind. Het bleek dat de dader ook op de school zat. Leerlingen, docenten en ook ouders van leerlingen hadden veel informatie en deze informatie speelde ik door naar het onderzoeksteam."

WONINGINBRAKEN ,,In Hoevelaken zelf heb ik meerdere slachtoffers van misdrijven thuis opgezocht, onder meer na woninginbraken. Het is altijd heftig om te zien hoeveel impact dit op mensen heeft. Een zaak die ook nog heeft gespeeld was de vernieling van een aantal graven op de begraafplaats. Onbegrijpelijk dat iemand zoiets doet. Gelukkig hebben wij de dader kunnen opsporen."

1000 OGEN ,,Verder is het me opgevallen dat er in Hoevelaken een zeer sterk '1000 ogen project' is. Met meer dan 22 actieve groepen wordt er gewerkt aan veiligheid, dat is mooi om te zien. Op korte termijn wordt mijn opvolger bekend. Ik heb nog wel een paar tips voor mijn opvolger. Een van de belangrijkste is om de mensen thuis op te zoeken in Hoevelaken. Het is me opgevallen dat ze niet zo snel zomaar alles delen met de politie. Het is belangrijk om hun vertrouwen te winnen, dan krijg je veel meer gedaan en worden zaken sneller opgelost."

SPREEKUUR Kluinhaar nam het oostelijke gedeelte van Hoevelaken voor zijn rekening, de andere helft verzorgt Suzanne Hermans. ,,In geval van nood is de politie binnen maximaal een kwartier ter plaatse. Bel daarvoor 112. Aangifte doen kan via internet, www.politie.nl. Bureau Nijkerk aan de Havenstraat 5 is geopend van maandag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. In de even weken is er politie spreekuur in de bibliotheek van Hoevelaken van 15.00 uur tot 16.00 uur."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie