Afbeelding
Politie

Nijkerker bestraft voor handel in gestolen radio-/navigatiesystemen

12 juni 2018 om 15:29 lokaal

NIJKERK Een 53-jarige man uit Nijkerk deed aan gewoontewitwassen en gewoonteheling, door via zijn bedrijf gestolen radio-/navigatiesystemen op te kopen en te verkopen. De rechtbank bestraft de man met een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een geldboete van 2.500 euro betalen.

Tijdens het politieonderzoek bleek op verschillende tijdstippen dat de man gestolen handelswaar in zijn bezit had. Ondanks die confrontaties ging de man onverstoorbaar door, zonder zich iets aan te trekken van de gedupeerden. Kennelijk is hij alleen gevoelig voor een uitspraak van de rechter om hem ervan te doordringen dat de manier waarop hij zijn bedrijf runt niet juist is. Deze houding van de man neemt de rechtbank hem kwalijk. Daarom vindt de rechtbank dat alleen een lange gevangenisstraf passend is. Voor het consequent niet voldoen aan de in wet gestelde registratie van gebruikte goederen krijgt de man - zoals door de officier van justitie geëist - een geldboete van 2.500 euro.

De rechtbank vindt niet alles op de dagvaarding, wat gestolen systemen betreft, bewezen. Daarom komt zij tot een lagere gevangenisstraf dan door de officier van justitie is geëist. Om te voorkomen dat de man in de toekomst nog eens zijn bedrijfswerkzaamheden zal funderen op criminaliteit, legt de rechtbank een deel van de gevangenisstraf voorwaardelijk op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie