Afbeelding
Henk Hutten

'Contract buslijn 102 loopt tot 2020'

5 juni 2018 om 08:21 lokaal

HOEVELAKEN Ongeruste inwoners van Hoevelaken hebben het Hoevelakense VVD-raadslid Jacqueline Doppenberg benaderd over buslijn 102. Aanleiding was een oproep tot het ondertekenen van een petitie tegen de dreigende opheffing van de buslijn tussen Amersfoort en Apeldoorn.

Doppenberg heeft navraag gedaan bij de gemeente Nijkerk en de VVD-statenfractie in Gelderland. ,,Hieruit blijkt gelukkig dat er geen sprake is van een dreigende opheffing. Het huidige contract van de vervoerder met de provincie Gelderland loopt nog tot december 2020", laat Doppenberg weten.

AANPASSING Wel heeft de vervoerder volgens Doppenberg aan de Provincie Gelderland gevraagd om aanpassing van de route in Hoevelaken van de Dorpsstraten naar de Koninginneweg. ,,Tevens vraagt de vervoerder om aanpassing in de frequentie van diensten in de stille uren op basis van ervaringscijfers over het daadwerkelijke (geringe) gebruik in die uren."

ADVIES De Provincie heeft de gemeente Nijkerk om advies gevraagd over de route-aanpassing. ,,De gemeente Nijkerk onderzoekt de mogelijkheden, kosten en voor- en nadelen en gaat daarover nog in gesprek met de inwoners. Daarna zullen zij aan de provincie berichten of de aanpassing wenselijk is of niet en onder welke voorwaarden."

GEVOLGEN Voor de opdrachtverstrekking vanaf december 2020 is de provincie nog bezig met de kaderstelling. ,,Daarom is nog onduidelijk of en zo ja welke gevolgen dit heeft voor de toekomst van buslijn 102 vanaf december 2020", zegt Doppenberg. 

advertentie
advertentie