Sponsoravond voor de missie van Irene Westendorp uit Nijkerk

4 juni 2018 om 06:36 lokaal

NIJKERK Irene Westendorp hoopt binnenkort voor een aantal maanden naar Portugal te gaan voor een taalstudie, met als uiteindelijke doel in januari 2019 voor twee jaar in Angola te gaan wonen. Daar zal zij als verpleegkundige zorg verlenen aan jonge meisjes en vrouwen die als gevolg van een traumatische en gecompliceerde bevalling incontinent zijn geworden. Schrijnend daarbij is dat vaak de baby de bevalling niet overleeft. Deze meisjes en vrouwen worden vaak verstoten door hun partner en de samenleving.

 

Deze vorm van incontinentie kan alleen middels een operatie worden verholpen. Deze operatie word in de regio Huila in Angola door het ziekenhuis CEML uitgevoerd. Dit ziekenhuis heeft de focus op preventie en wil in de nabije toekomst ook graag een reïntegratie programma opzetten voor deze patiënten, zodat wanneer ze weer terug zijn in hun woonplaats, zichzelf ook kunnen voorzien in hun eerste levensbehoeften. Dit zal vervolgens ook bij dragen aan hun gevoel van eigenwaarde. Irene zal zich voor de boven genoemde projecten gaan inzetten op vrijwillige basis.

 

Om Irene financieel te ondersteunen werd donderdag 31 mei bij BB/vergaderlocatie Poldergoed een afscheids- en sponsorbarbecue gehouden voor haar, in samenwerking met Corvino Wijnbeleving. Er waren vele belangstellenden aanwezig op deze zonovergoten avond om Westendorp te steunen in haar missie. De barbecue zelf was fantastisch geregeld met dank aan Boni Supermarkt en Boni Vers Ambacht, eerder genoemde sponsors en het thuisfrontteam van Westendorp. Er is achthonderd euro aan sponsorgeld opgehaald.

Meer over dit project op www.ireneonmission.com. Eenmalige of structurele giften mogen naar: NL55 RABO 0337816794 t.n.v. Diaconie Gereformeerde kerk vrijgemaakt Nijkerk, o.v.v. Project Angola.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie