Afbeelding
Marcel Schaap

'Maatschappelijk Plein in Hoevelaken niet meer haalbaar'

1 juni 2018 om 07:20 lokaal

NIJKERK Het 'Maatschappelijk Plein', een nieuw gezamenlijk multifunctioneel gebouw in Hoevelaken, is niet meer haalbaar. Dat laat Vereniging Dorpshuis Hoevelaken weten. Het afgelopen jaar hebben de basisschool De Hoeve, de Bibliotheek Hoevelaken en Dorpshuis De Stuw in samenwerking met de gemeente een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar een nieuw gezamenlijk multifunctioneel gebouw. 

,,Hoewel de groep voortvarend aan het werk is gegaan zal er nog wel wat water door De Laak stromen voordat er in het centrum concrete resultaten zichtbaar zullen zijn. De gewenste zorgvuldigheid en het bereiken van draagvlak kosten immers tijd. Voor De Hoeve duurt dit helaas te lang. De school is dringend toe aan renovatie en uitbreiding en heeft daarom besloten zich terug te trekken uit de gezamenlijke ideeën voor nieuwbouw en te kiezen voor renovatie op de huidige locatie. Logisch gevolg hiervan is dat het Maatschappelijk Plein in de op 27 september gepresenteerde opzet niet meer haalbaar is", aldus de Vereniging Dorpshuis Hoevelaken.

ANDERE VORMEN Vanaf februari is de Visiegroep Centrum Hoevelaken aan de gang gegaan. Deelnemers in deze groep zijn vertegenwoordigers van bewoners, ondernemers, De Stuw, de bibliotheek, de Eshof en de Paulusparochie, met ondersteuning vanuit de gemeente Nijkerk en door stedenbouwkundige adviseurs. Binnen deze visiegroep wordt gekeken naar andere vormen van samenwerking tussen maatschappelijke organisaties in het centrum van Hoevelaken, maar niet meer in de opzet van een Maatschappelijk Plein op het Manifestatieveld. 

Op maandagavond 2 juli worden de eerste ideeën gepresenteerd in De Klepperman. Nadere informatie hierover volgt binnenkort vanuit de Visiegroep Centrum Hoevelaken.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie