Afbeelding
Harry Koelewijn

Bewoners langer in opvang

lokaal

NIJKERK Zeven bewoners van het zusterhuis Huize St. Josef in Nijkerk krijgen ontheffing om hier langer te mogen blijven wonen.

Wijnand Kooijmans

Door het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders wordt hiermee een verzoek gehonoreerd van de Woningstichting Nijkerk )WSN). De woonunits zijn tijdelijk verhuurd. Officieel tot het eind van de vorige maand, De WSN heeft echter meer tijd nodig om het complex rond St. Josef te herontwikkelen. Dat is de reden dat ze de gemeente hebben verzocht de kamers in het zusterhuis tot uiterlijk voorjaar 2022 te mogen verhuren.

Op dit moment wonen er nog veertien mensen in het zusterhuis die oorspronkelijk uit een opvanglocatie voor statushouders komen. De helft van hen is jonger dan 27 jaar en krigt later een plek aangeboden in Tiny Houses. De andere zeven komen hiervoor, gezien hun leeftijd, niet in aanmerking, De wSN heeft beloofd de zeven voor 2022 zelfstandige woonruimte aan te bieden.

Wethouder Wim van Veelen zegt dat het gaat om een eenmalig aanbod, dat gezien de belangen van mensen, niet kan worden geweigerd en daarom wordt meegewerkt.

advertentie