Lange achtervolging eindigt bij woonhuis in Nijkerk (update)

lokaal

NIJKERK De politie heeft zondagmiddag een motorrijder gearresteerd na een lange achtervolging door Nijkerk. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden bij zijn woonhuis aan de Van Oldenbarneveltstraat.

Net voor aanvang van het evenement 'Dutch Ride Out 2018' waarbij motorrijders in één grote groep een bepaalde route rijden, heeft een motorrijder uit Nijkerk, die de snelheid zeer fors overschreed een aanrijding veroorzaakt met een motoragent die daarbij ten val kwam. Het ongeval vond plaats in de bosrijke omgeving van Nijkerk.

De motorrijder uit Nijkerk ging er vervolgens vandoor maar werd vanuit de lucht gevolgd door een politiehelikopter, zodat hij na enige tijd thuis kon worden aangehouden. Doorrijden na aanrijding is een misdrijf. De man moest mee naar het bureau, zijn motor werd inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond de Van Oldenbarneveltstraat raakte de politie de man eventjes kwijt. De man bleek naar zijn huis te zijn gegaan en heeft hier zijn motor in de garage gezet. De politie heeft de man hier alsnog gearresteerd. De man had een GoPro-camera op zijn helm, waarmee hij beelden maakte. De politie heeft de motor en camera in beslag genomen. De kentekenplaat zou de man tijdens de achtervolging ergens hebben gedumpt.Een vijftiental politievoertuigen en een politiehelikopter zaten achter de man aan.

De video is gemaakt door MitchEmergency.

advertentie