Genieten met 4Kids Theater

7 april 2018 om 09:29 lokaal

HOEVELAKEN Voor een uitverkocht huis speelde het 4Kids Theater uit Hoevelaken op vrijdagavond 6 april 'Het betoverde land achter de kleerkast' in dorpshuis de Stuw. Eerder die dag had het al gespeeld voor de leerlingen van de Koningin Emmaschool uit Amersfoort die eveneens laaiend enthousiast op de voorstelling reageerden. En op zaterdag 7 april spelen ze wederom voor volle zalen twee keer in de Stuw, om 15.00 en 19.00 uur.

Het is alweer het elfde jaar dat 4Kids een toneelstuk heeft gerepeteerd en dat nog steeds onder de bezielende leiding van regisseuse Els Groosjohan die zichtbaar trots was op haar jeugdige acteurs en actrices.

NARNIA Over de inhoud: Vier kinderen, Peter, Edmund, Susan en Lucy, logeren in een oud huis. Ze gaan op onderzoek uit en vinden in een lege kamer een oude kleerkast. Als Lucy zich in de kast verstopt komt ze via de achterkant ineens in een vreemd land. Daar ontmoet ze een heel apart wezen, dat haar over het land Narnia vertelt. Als ze weer in het huis terug is, geloven haar broers en zus haar natuurlijk niet, maar als ze later met zijn vieren toch in Narnia zijn,ontmoeten ze allerlei merkwaardige figuren en beleven ze vreemde en spannende avonturen.

LIVE MUZIEK Het stuk, dat gepaard ging met live muziek kenmerkte zich niet alleen door het prachtige decor en mooie kostuums maar ook door de enthousiaste manier waarop gespeeld werd. Het was echt Genieten met een hoofdletter. De toeschouwers vonden het prachtig en beloonden de groep met een ovationeel applaus.

ONTWIKKELING De Stichting 4kids is opgericht op 3 augustus 2007 door John van de Bunt, Judith Goossens en Mike Kuyt. De Stichting heeft als doel het realiseren van kindertheatervoorstellingen in en om Hoevelaken voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Door het realiseren van deze voorstellingen wordt ernaar gestreefd kinderen kennis te laten maken met toneel om zodoende de culturele ontwikkeling van kinderen (verder) te ontwikkelen. 4Kids Theater is een stichting zonder winstoogmerk. Haar doel is om per jaar vier theatervoorstellingen te verzorgen, waarvan één voor een ZMLK school. Met name deze laatste doelgroep kent een sociaal-maatschappelijk belang. De spelers zijn afkomstig uit (de buurt van) Hoevelaken. Indien van toepassing zullen er ook kinderen aan de voorstellingen meewerken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie