Afbeelding
Gerrit Steen

Slipjacht Nijkerk fraai schouwspel

lokaal

NIJKERK Onder mooie weersomstandigheden werd zaterdag de 25e editie van de Slipjacht van Nijkerk gehouden. De landerijen tussen Nijkerk en Putten waren wederom het toneel van galopperende paarden, fraai geklede ruiters en amazones, schallende jachthoorns en spoorzoekende jachthonden.

Het jachtcomité Nijkerk bestaande uit Madeleine van der Wyck, haar man Teun van Es, de Nijkerkse ondernemer John van de Veen, Gert Lozeman, Wim den Hartogh en Liesbeth Mekkering had weer een mooi traject uitgezet waar maar liefst zeventig ruiters en amazones op af kwamen. Liesbeth Mekkering nam te paard afscheid van de paardensport en bracht bij aanvang van de jacht een toast uit op de 25e editie van de jacht… tien jaar nadat ze door een medische misser grotendeels verlamd is geraakt.

[100 JAAR] In 1988 is de jacht Nijkerk voor het eerst gereden, vertelt Liesbeth. ,,Er zijn wat jachten uitgevallen vanwege weersomstandigheden. In het begin was vooral het contact leggen en onderhouden met de boeren heel belangrijk, de jacht ging immers over hun grondgebied en zij moesten deze ter beschikking stellen. Onze vereniging bestaat volgend jaar 100 jaar en
heeft ongeveer 80 actief paardrijdende leden. In totaal zijn er ongeveer 150 mensen uit heel Nederland lid. De ruiters en amazones zijn altijd zeer gecharmeerd van de Slipjacht Nijkerk en beoordelen deze als zeer gevarieerd met mooie uitdagingen."

Het vertrek was net zoals de afgelopen jaren vanaf de Salentein en daar was ook het eindpunt. Dit is voor veel toeschouwers tevens het hoogtepunt van de jacht, het springen van de ruiters over de hoge haag is altijd een fantastisch gezicht.

[Kijk voor meer foto's in ons foto-album.]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie