Leerlingen van de Queen of Peace Highschool
Leerlingen van de Queen of Peace Highschool Queen of Peace project

Vijf kilometer buddyrun voor Uganda

lokaal Deel je nieuws

Een team van jongeren en volwassenen uit Hoevelaken reist deze zomer af naar Uganda. Ze bouwen mee aan de Queen of Peace middelbare school in Mpigi. Maak zaterdag 9 juni samen met hen het verschil voor 160 Afrikaanse jongeren door 5 kilometer hard te lopen.

Samen in beweging

Het event is geen wedstrijd, maar een ‘buddyrun’ waarbij elke deelnemer voor een leerling of leerkracht in Uganda hardloopt. Het gaat er niet om wie als eerste over de finish komt, maar dat deelnemers gezamenlijk in beweging komen voor het goede doel. De opbrengst van de buddyrun is geheel voor het Uganda project. De run wordt mede mogelijk gemaakt door De Haen, Fitness Centrum Hoevelaken, Voedingsadviescentrum Midden-Nederland en Van Duinkerken.

Armoede ontgroeien

De jongerenreis naar Uganda is een initiatief van ‘de Eshof’ en de Paulus geloofsgemeenschap die de Queen of Peace Highschool helpen de school verder op te bouwen. De middelbare school is de enige voor leerlingen uit de wijde omgeving van Mpigi. Op deze manier krijgen de jongeren toch een kans om de armoede te ontgroeien.

Buddyrun zaterdag 9 juni, 9.30 tot 11.30 uur, De Haen in Hoevelaken. Vanaf woensdag 4 april start een loopgroep o.l.v. Celine van den Heuvel elke week om 19.30 uur bij De Haen om te trainen voor de run. Inschrijven voor de run (kosten €5,-) en training (kosten €10,-) via buddyrun2018@gmail.com.

advertentie