Overzicht Fit-broden
Overzicht Fit-broden Bakkerij Fuite

Nieuw: Fit Vitaal, volkorenbrood met vitamine D.

lokaal Deel je nieuws

Bakkerij Fuite introduceert samen met Boni en online supermarkt Picnic een nieuw brood, Fit Vitaal. Hiermee wordt de Fit brood-familie verder uitgebreid. Net als Fit Volkoren en Fit Kids is ook dit brood rijk aan eiwitten en vezels. Daarnaast heeft elk Fit brood een unieke eindwaarde, die van Fit Vitaal is de verrijking met vitamine D. “Bakkerij Fuite is de enige bakkerij in Nederland die door middel van UV-behandeling vitamine D aan de korst van brood weet toe te voegen”. Een unicum volgens Klaas Fuite, directeur en eigenaar van Bakkerij Fuite.

Klaas Fuite vervolgt: ‘’Je vitaal voelen draagt in grote mate bij aan het dagelijkse levensgeluk. Door voldoende beweging en goede voeding blijf je langer fit. Fit Vitaal is ontwikkeld om in deze behoefte te voorzien. Het brood bevat ook nog eens 25% minder zout dan bijvoorbeeld ons fijn volkoren. Verder is dit brood rijk aan calcium, eiwitten, vezels en vitamine D’’.

Over vitamine D en de relatie tot je immuunsysteem zijn recent in de media diverse artikelen verschenen. Verschillende onderzoeken concluderen dat er een belangrijke link bestaat tussen vitamine D-tekort en het coronavirus. Onderzoekers keken naar cijfers over de gemiddelde vitamine D-spiegel van inwoners van verschillende Europese landen. Ze vergeleken die cijfers vervolgens met het aantal sterfgevallen aan het coronavirus in elk land. Zo vonden ze een opvallende link tussen landen waar een vitamine D-tekort vaak voorkomt en waar het coronavirus voor veel overledenen zorgt.

Verder schrijft ook het voedingscentrum op haar website: Het klopt dat vitamine D onder andere van belang is voor een goede werking van het immuunsysteem. Als je eet volgens de Schijf van Vijf en elke dag 15-30 minuten buiten bent, krijgen veel mensen voldoende vitamine D binnen. Dit geldt niet voor jonge kinderen, vrouwen ouder dan 50 jaar, mannen ouder dan 70 jaar, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buitenkomen of buiten hun gezicht en handen bedekken en zwangere vrouwen. Voor hen geldt het advies om extra vitamine D te slikken.

Klaas: “Het spreekt voor zich dat ook dit Fitbrood gewoon een lekker brood is. Ideaal als je er op uit wilt, of als dagelijks brood op de keukentafel. Je weet daarbij dat het verlaagde zoutgehalte een normale bloeddruk ondersteunt en dat calcium zorgt voor de instandhouding van sterke botten. Met het zonnige Fit Vitaal kun je dus lekker genieten van je dag”.

Benefits Fit Vitaal
advertentie