Kinderboekenweek
Kinderboekenweek Kinderboekenweek

‘En toen?’ Kinderboekenweek gaat terug in de tijd!

24 september 2020 om 12:24 lokaal Deel je nieuws

Ga mee terug in de tijd! In de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober, komt de geschiedenis tot leven. Ook Bibliotheek Gemeente Nijkerk heeft diverse online en offline activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Onder het motto ‘En toen?’ ontdekt de jeugd meer over de geschiedenis, natuurlijk niet alleen maar door te lezen, maar ook door lekker actief bezig te gaan.

Het boekje ‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Het programma is zowel online als offline in te zetten. 

Ook hebben we een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling op het programma staan. Kinderen gaan alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd, onder meer met boeken. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Je kunt spannende verhalen lezen over ridders, je verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

De Kinderboekenweek is in het leven geroepen om de allerjongsten te laten ontdekken hoe leuk lezen eigenlijk is. En het mooie is, door te lezen leer je je beter concentreren en word je ook steeds een beetje slimmer. Je fantasie komt er ook mooi door tot leven en ben jij nieuwsgierig aangelegd? Dan is lezen helemaal jouw ding! Je kunt alles ontdekken wat je maar wilt, van vroeger en nu. En is lezen nog te moeilijk? Dan is voorlezen natuurlijk minstens zo leuk én gezellig!


Op een groot aantal scholen in de gemeente Nijkerk komen tijdens de Kinderboekenweek schrijvers en illustratoren op bezoek. Kinderen vinden het leuk en leerzaam als ze een schrijver in de klas krijgen. Na afloop willen ze vaker boeken van deze schrijver lezen en zijn ze in het algemeen gemotiveerder om te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie