Stéphan en Wouter in de verbouwde kerkzaal.
Stéphan en Wouter in de verbouwde kerkzaal. Maranke Pater

Open dag in kerk De Ark

lokaal

NIJKERK Christengemeente De Ark houdt op zaterdag 17 en zondag 18 maart een open dag om de opening van hun kerkgebouw aan het Willem Alexanderplein te vieren.

Maranke Pater

Stéphan en Wouter zijn beide lid van de Oudstenraad van De Ark. Het kerkgenootschap resideerde jarenlang in een kerkgebouw in de stad, tot ze uit zijn jasje begon te groeien. Wouter: ,,We hebben vervolgens een tijdje twee kerkgemeenten gehad en hebben bijeenkomsten gehad in school Holk en in de Gasthuisstraat, maar de wens om beide gemeenten samen te voegen was groot. Na twee jaar tijdelijk in het Corlaer College is nu het kerkgebouw van de voormalige Goede Herderkerk een perfecte plek voor ons."

[ZICHTBAAR] Als kerk wil De Ark zichtbaar zijn in de gemeenschap. Wouter: ,,We zullen open zijn voor buurtbewoners die een kop koffie willen komen drinken of in gesprek willen gaan met ons. We zullen een open houding hanteren en gaan ook bijeenkomsten organiseren waar iedereen langs mag komen." Binnen de Ark zullen de gebruikelijke zondagsdiensten gehouden worden maar ook speciale jeugd- en jongerendiensten. Wouter: ,,Op dit moment hebben we rond de 450 gemeenteleden. In de huidige kerkzaal past dat ruim, we hebben een pand op de groei gekocht."

[SPREKERS] De Ark nodigt sprekers uit in plaats van een dominee. Stephan: ,,We laten mensen spreken die onze kerkgangers wat kunnen vertellen over Gods woord. Er is veel aan de hand in de wereld en dat willen we onze sprekers laten vertalen in onze diensten. Soms zal hiervoor een verhaal uit de Bijbel naar voren worden gehaald waarmee we situaties van nu kunnen duiden."

Het kerkgenootschap heeft een kubusvormige woning gekocht naast de kerk waar de jeugd een eigen ruimte krijgt. Ook de directe omgeving wordt aangepakt, zo komt er een speelveld voor de jeugd.

Op 17 maart begint de open dag met een voorstelling van een poppenspeler om 10.30 uur. Vervolgens kunnen kinderen knutselen en geschminkt worden en meedoen aan spelletjes en genieten van hapjes. Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur wordt de kerk ook voor volwassenen opengesteld. Stephan: ,,Veel buurtbewoners zijn geïnteresseerd in hoe de kerk er uit is komen te zien. We hebben veel licht en ruimte weten te creëren. Zo hebben we boven een keuken geplaatst zodat we mensen vanuit de zaal kunnen uitnodigen voor wat te drinken na de dienst. Ook zijn er verschillende muren behangen met fotopapier met Veluwse taferelen. Deze ruimten zijn ook te huur." Om 20.00 uur is er een concert van Hanne de Vries.

Op zondag 18 maart begint om 10.00 uur de officiële eerste dienst. Hier wordt ook een kunstwerk van kunstenaar Harm Visser onthuld. Hij zal tijdens deze eerste bijeenkomst spreken over het verspreiden van het licht. 's Avonds geeft de Hiphopband Damascus een optreden vanaf 20.00 uur.

Meer op www.dearknijkerk.nl.

advertentie